Nieuws

‘Brussel wil landingsbaan tot 4 km verlengen’

Uit het nieuwe ‘Strategisch Plan 2040’van Brussels Airport blijkt dat de luchthaven fors wil uitbreiden. Dat melden verschillende Belgische media. De luchthaven wil onder meer landingsbaan ‘piste 25L’ tot vier kilometer verlengen, waardoor het aantal vliegbewegingen sterk wordt verhoogd. Momenteel wordt de baan voornamelijk gebruikt om te landen, maar tegen die tijd kunnen er ook meer vliegtuigen opstijgen. Met de uitbreiding wordt ‘piste 25L’ de langste landingsbaan van Europa, zo melden onze zuiderburen. In het plan worden ook de uitbreiding van het routenet genoemd en het ontwikkelen van een bedrijvenpark.

Het strategische plan wordt vanmiddag gepresenteerd, waarin de Belgische luchthaven de plannen voor de korte, middellange en lange termijn toelicht. Op basis hiervan worden in de toekomst strategische keuzes gemaakt en toekomstige beslissingen over de infrastructuur genomen”, stelt de airport.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

TUIfly 10x Antillen, Time To Smile Bonaire

Volgende bericht

Taiwan gaat voor 10% meer Nederlanders

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."