Met een volledig nieuwe business class, premium economy en economy class wil de Brussels Airlines het gevoel van een boetiekhotel op tien kilometer hoogte recreëren. Het eerste vliegtuig met de nieuwe cabines is vorige week, op 29 april in de vloot verwelkomd en de nieuwe premium economy class-verkoop is van start gegaan om te reizen vanaf 1 augustus.

De nieuwe premium economy is volledig gescheiden van de andere klassen en creëert een rustige en ontspannen omgeving met zachte paarse en blauwe kleuren. Met slechts 21 plaatsen is rust een van de belangrijkste kenmerken van de premium economy cabine. Een premium stoel met meer privacy, comfortabele kussens en een uitgebreide armleuning maken het mogelijk om ongestoord te reizen. Een 38″ stoelafstand (23% meer beenruimte in vergelijking met economy class), een bredere stoel met een grotere hoofdsteun. Het warme en vrolijke design is een handtekening van het merk Brussels Airlines. Het 13,3″ HD-scherm is een van de grootste HD premium economy schermen in Europa. Bovendien is er een grote tafel met AC- en USB-stekkers, om gedurende de hele vlucht productief te blijven.

Omdat premium economy een volledig nieuw product is voor Brussels Airlines, start de luchtvaartmaatschappij met de nieuwe klasse vanaf het moment dat er vijf vliegtuigen zijn omgebouwd, om de beschikbaarheid van de cabine voor haar klanten te garanderen. De ticketverkoop voor de premium economy class is van start gegaan voor reizen vanaf 1 augustus 2019, eerst op de drie Noord-Atlantische routes, daarna ook op het Afrikaanse netwerk. Tot die tijd hebben economy class-klanten die het geluk hebben om met een vernieuwd vliegtuig te reizen, de kans om hun ticket te upgraden voor 90 euro.

Bekijk hier een impressie van de premium economy class