CoronavirusNieuws

Brussels Airport is klaar voor een heropstart commerciële vluchten

Deel dit artikel

Brussels Airport is door EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, geselecteerd als een van de luchthavens voor het uitvoeren van haar operationele richtlijnen in het kader van Covid-19. Brussels Airport zal zo  ‘best practices’ mee ontwikkelen aan een veilige herstart van het passagiersverkeer.

Na bijna drie maanden waarin de activiteiten erg beperkt waren, maakt Brussels Airport zich klaar om opnieuw dagelijks duizenden passagiers te verwelkomen die er graag tussenuit willen, die willen reizen en ontdekken. Naast de maatregelen die reeds in voege zijn, zet Brussels Airport ook in op systematische temperatuurcontroles bij alle passagiers om reizen in de meest optimale sanitaire omstandigheden mogelijk te maken.

Klaar
Brussels Airport zegt klaar te zijn voor een veilige heropstart van de commerciële luchtvaart. De gezondheidsmaatregelen op de luchthaven zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van EASA en elke dag opnieuw wordt er gewerkt aan de sanitaire veiligheid op de luchthaven en gekeken naar nieuwe technologieën en maatregelen die een oplossing kunnen bieden in deze ongekende crisis.

Sinds enkele maanden zijn er al heel wat voorzorgsmaatregelen aangebracht in de terminal van Brussels Airport om de honderden passagiers die voor essentiële reizen het vliegtuig nemen, veilig te kunnen opvangen en de gezondheid te verzekeren. Social distancing, handhygiëne en het dragen van mondmaskers zijn daarbij de belangrijkste elementen. Aangezien reizen voor niet-essentiële redenen zeer binnenkort opnieuw mogelijk zal zijn, implementeert Brussels Airport nog verschillende belangrijke bijkomende maatregelen. “Brussels Airport bereidt zich actief voor op de verwachte toename van het passagiersverkeer zodra de grenzen binnen Europa weer opengaan. Vanaf 15 juni zullen systematische temperatuurcontroles van de passagiers worden ingevoerd. Deze controle is een aanvulling op alle gezondheidsmaatregelen die al zijn genomen om de passagiers in alle rust te kunnen laten reizen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Temperatuurcontroles
Systematische temperatuurcontroles is één van de belangrijkste elementen bij het heropstarten van de passagiersvluchten. Brussels Airport zal daarvoor thermische camera’s installeren. Dat is het veiligste, meest betrouwbare en snelste systeem om de temperatuur te controleren, en ook om passagiers zonder mondmasker te detecteren. Concreet zullen de camera’s op de curb voor de vertrekhal worden geplaatst om zo alle passagiers te controleren nog voor ze de terminal binnenkomen. Iedereen wiens temperatuur hoger is dan 38 graden kan de toegang tot de terminal worden ontzegd. Voor de passagiers bij aankomst zal een mobiel temperatuurcontrolesysteem worden opgezet om de temperatuur te controleren.

Toegang tot de terminal
Personen die zelf niet reizen of die niet in de luchthaven werken, worden niet toegelaten in de terminal.

Social distancing
De sociale afstand moet ten allen tijde worden gerespecteerd, hiervoor zijn sinds het begin van crisis honderden stickers en posters aangebracht op de muren en vloeren. Deze signalisatie werd verder versterkt met oog op de toename van het luchtverkeer in de komende weken. In de terminal zullen ook extra afscheidingen worden geplaatst.

Het dragen van een mondmasker is verplicht sinds 11 mei en blijft verplicht.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Brussels Airport is klaar voor een heropstart commerciële … Vanaf 15 juni zullen systematische temperatuurcontroles van de passagiers worden ingevoerd. Deze controle is een aanvulling op alle gezondheidsmaatregelen die al zijn genomen om de passagiers in alle rust te kunnen laten reizen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. […]

Vorige bericht

De Jong Intra Vakanties breidt aanbod uit met Center Parcs

Volgende bericht

Turkije gaat vanaf 20 juni 2020 weer open voor (inter)nationale vluchten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."