Nieuws

Brussels Airport maakt zich op voor komst A380

Brussels Airport investeert meer dan 52 miljoen euro om pier B uit te rusten met nieuwe instapbruggen en zet in op meer passagierscomfort. Dat laat de Belgische luchthaven vandaag weten.

Twee derde van de nieuwe bruggen zal bestaan uit een dubbele brug voor toegang tot het vliegtuig waardoor het in- en uitstappen sneller kan verlopen en aan de passagiers meer comfort wordt geboden, terwijl de luchtvaartmaatschappijen op een betere operationele efficiëntie kunnen rekenen. Aan deuren 31 en 33 van pier B wordt een driedubbele instapbrug geïnstalleerd. Hierdoor is Brussels Airport in de toekomst klaar om te voldoen aan de vraag van luchtvaartmaatschappijen om met een A380 te vliegen. Intussen blijft het dienstdoen als dubbele instapbrug voor andere grote vliegtuigen van het type Airbus A330, A350 en Boeing 777 en 787. De installatie van deze driedubbele brug is deze week van start gegaan. Dit is de eerste fase van het renovatieprogramma.

De vervanging van de 22 overige instapbruggen gaat eind 2018 van start. Met het oog op maximale operationele capaciteit wordt dit gefaseerd uitgevoerd. Het project is rond 2022 voltooid.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Rookverbod op 20 Thaise stranden

Volgende bericht

KLM en Schiphol doen toezegging aan ACM

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."