CoronavirusNieuws

Buitenlandse Zaken: reisadvies Denemarken op oranje

Eerder liet TravelPro al weten dat Denemarken vanaf 19 september 00.00 uur de grenzen voor Nederlandse toeristen gaat sluiten. Ook Buitenlandse Zaken heeft inmiddels laten weten dat het reisadvies voor Denemarken wordt gewijzigd naar oranje.

BuZa: “Denemarken heeft besloten per 19 september opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Bij aankomst in Denemarken moeten reizigers uit Nederland aantonen een ‘geldige reden’ te hebben om het land binnen te komen. Dat kan een zakenreis zijn, een bezoek aan een partner of familielid of een doorreis naar een ander land. De kleurcode van het land wordt op 19 september aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).”

Reizigers die terugkeren uit Denemarken hoeven niet in thuisquarantaine, tenzij ze uit de stad Kopenhagen komen. “De Faeröer en Groenland maken net als Denemarken deel uit van het Koninkrijk Denemarken. Deze landen bepalen hun eigen corona-beleid. Indien u van plan bent één van deze landen te bezoeken, wordt u geadviseerd het betreffende reisadvies te bestuderen”, vult Buitenlandse Zaken aan.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

1 Comment

  1. […] Buitenlandse Zaken: reisadvies Denemarken op oranje […]

Vorige bericht

Denemarken sluit grens voor Nederlandse toeristen

Volgende bericht

Pisser dans un violon!!!

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.