Nieuws

BuZa verscherpt reisadvies Israël

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Israël verscherpt. In het land zijn de spanningen opgelopen tussen Israëliërs en Palestijnen. De spanningen waren in eerste instantie vooral geconcentreerd in Jeruzalem.

Op 10 en 11 mei 2021 werd vanuit Gaza een groot aantal raketten afgevuurd naar Zuid- en Centraal-Israël. Op 10 mei werden ook raketten afgevuurd in de omgeving van Jeruzalem. De situatie is nog altijd onrustig. De kleur van het gebied rondom Gaza is daarom aangepast naar ‘rood’ (niet reizen).

Lees ook: Israël verwelkomt vanaf mei gevaccineerde reizigers.

In het reisadvies voor Israël worden reizigers erop gewezen dat de ambassade Nederlanders die zich in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden begeven minder goed of helemaal niet helpen wanneer zij in de problemen komen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Samenwerking kampeerconcurrenten ACSI en camping.info

Volgende bericht

Europese campagne voor het herstel van het toerisme in Frankrijk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.