Nieuws

Canada Experience goes ’green’

ITN, de organisator van de Canada Experience, heeft dit jaar gekozen voor een ‘duurzame’ Canada Experience. De papieren materialen die uitgedeeld worden door de organisatie aan de media, touroperators en reisagenten is heeft het FSC- keurmerk. Het FSC- keurmerk geeft ze zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit is geen overbodige luxe, want voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen.

Inside Travel News wilde er zeker van zijn dat de pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

‘Deze stap naar meer duurzaamheid is geen verassing in een branche waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Ook bedrijven die niet direct bezig houden met de verkoop van duurzame reizen, hebben vele mogelijkheden om hun steentje bij te dragen. Canada is een bestemming waarbij direct gedacht wordt aan natuur. Daarom de stap om meer en meer groen te gaan denken. Deze lijn zal zeker doorgezet worden in de toekomst. Ook de locatie waar de Canada Experience gehouden wordt, het Casa 400 hotel te Amsterdam, is druk bezig de gouden greenkey te behalen. Zulke zaken worden steeds belangrijker en het is van belang om partners te vinden die daar ook zo over denken’, aldus Karin Gomes, eigenaar van ITN.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Hans de Wilde nieuwe Managing Director Kuoni Benelux

Volgende bericht

airberlin: korting tot 50%

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.