Nieuws

‘Canadees voorgedragen als topman Air France-KLM’

Sinds de vorige topman van Air France-KLM in mei opstapte, is de luchtvaartgroep op zoek naar een opvolger. Ben Smith, nu operationeel directeur voor Air Canada, is in beeld. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Smith zou de favoriet zijn van de voordrachtscommissie voor de openstaande vacature. Le Monde wijst de Franse pilotenvakbond SNPL aan als bron.

Air France-KLM is op zoek naar een bestuursvoorzitter als opvolger van Jean-Marc Janaillac. Hij legde op 4 mei jl. zijn functie neer. Een meerderheid van het Air France-personeel stemde destijds tegen het salarisvoorstel en hierdoor voelde Janaillac zich genoodzaakt om op te stappen. De Fransman verbond zijn lot namelijk aan de stemming van het personeel over een loonvoorstel van de luchtvaartmaatschappij.

Air France-KLM wil niet op namen reageren en zegt dat er nog geen beslissing is genomen. “Het benoemingsproces voor de nieuwe governance-structuur van Air France-KLM is nog altijd aan de gang.” De luchtvaartmaatschappij snijdt zich hiermee niet nog eens in de vingers. Eerder leidde de kandidatuur van Philippe Capron (financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia) namelijk tot protest, vanwege zijn gebrek aan ervaring in de luchtvaartsector. Capron trok zich vervolgens terug. Met de keuze voor Smith kiest Air France-KLM in ieder geval wel voor iemand met ervaring. Hij was als hoofdonderhandelaar betrokken bij cao-gesprekken bij Air Canada. Het lukte hem om met vakbonden een tienjarige overeenkomst te sluiten voor piloten en cabinepersoneel.

Ook de Nederlandse KLM-topman Pieter Elbers werd eerder genoemd als mogelijke kandidaat, maar hij bedankte uiteindelijk voor deze functie

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Corendon lanceert een Instagram Rondreis

Volgende bericht

Ryanair annuleert vrijdag 250 vluchten in Duitsland

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."