Nieuws

Carola Hoekstra aan de slag als CEO bij Stromma Nederland

Deel dit artikel

Carola Hoekstra (voormalige CEO Thomas Cook Nederland) start 1 december als CEO van Stromma Nederland. Volgens Patric Sjöberg (CEO van Stromma Group) is Hoekstra de ideale kandidaat voor deze functie door haar ruime ervaring. “Met haar charismatische leiderschap en stimulerende drive is zij de juiste persoon om de koers van Stromma Nederland te bepalen. Hoekstra volgt hiermee Peter Duwel op, hij stond 19 jaar aan het roer van Stromma Nederland.

De boten van Stromma Nederland varen al sinds 1912 door de Amsterdamse grachten. Onder leiding van Hoekstra wil het bedrijf verder groeien als internationaal toeristisch bedrijf en zijn positie als ‘best in class’ verder uitbouwen. Carola Hoekstra: “Ik kijk ernaar uit om de organisatie te leiden en zal me richten op het bewaken van de kwaliteit van de producten en het aantrekken van hoogwaardig toerisme. Door vanuit liefde en passie voor Amsterdam te werken, houdt Stromma Nederland de koers aan als gastheer van de stad”.

Duwel trad in 2000 in dienst bij Stromma Nederland, het voormalige Canal Company. Sinds 2016 leidde hij het bedrijf als CEO. In hetzelfde jaar werd het bedrijf overgenomen door de Zweedse Stromma Group. Onder zijn leiding volgde een transitie: het bedrijf kreeg de naam Stromma Nederland en veranderde van rederij in toeristisch bedrijf. Duwel: “Ik heb dit prachtige bedrijf de afgelopen jaren zien groeien. De Hop on-Hop off bussen en Amsterdam Pass zijn sinds de overname door Stromma Group toegevoegd aan het productportfolio en met de rondvaartactiviteiten, de distributiekanalen en de A’DAM LOOKOUT hebben we als internationaal toeristisch bedrijf een sterke positie weten in te nemen. Een mooi moment om het roer over te dragen.”

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

"De offline reisbureau-ervaring wil ik online bieden"

Volgende bericht

Nederlanders brengen langer op Aruba door

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."