Nieuws

Centraal en Noord-Noorwegen extra toegankelijk door directe vlucht

Een Hurtigruten vaarvakantie langs de imponerende kustlijn van Noorwegen staat bij menig Nederlander op het verlanglijstje. Hoewel ieder seizoen zijn eigen specifieke aantrekkelijkheden heeft, is een tocht  in de winter langs de besneeuwde kust zeer fotogeniek.  Aankomende winter maakt reisorganisatie BBI Travel, in samenwerking met Voigt Travel die al 10 jaar meerdere chartervluchten op Lapland heeft, de Lofoten in Noorwegen als startpunt van een Hurtigruten zeetocht extra aantrekkelijk vanwege de directe vlucht die van 17 februari tot en met 24 maart 2013  wordt aangeboden. Transavia vliegt dan iedere zondag van Amsterdam Schiphol non-stop naar Evenes, de luchthaven van de Lofoten.  ‘De directe vlucht maakt Centraal en Noord-Noorwegen nu wel heel toegankelijk,’ aldus BBI Travel directeur Henk van der Kooi.  Naast het voordeel van de nabijgelegen stad Svolvær, een van de aanmeerhavens van de Hurtigruten schepen, is de directe verbinding ook zeer praktisch voor vakantiegangers die de Lofoten en de eilandengroep Vesterålen per auto willen ontdekken. Tevens is het noordelijke deel van Noorwegen het gebied bij uitstek om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. Nadere informatie over de Hurtigruten zeereizen 2013 en het wintervakantieaanbod Noorwegen via www.demooistezeereis.nl en www.bbi-travel.nl.

De nieuwe vliegverbinding is ook zeer praktisch voor toeristen die geen meerdaagse boottocht willen maken maar de regio liever per auto ontdekken. De Lofoten en de Vesterålen eilandengroepen zijn vanwege het schitterende landschap, de vele vissersdorpjes en de talrijke toeristische attracties – waaronder het Walvis Centrum in Andenes – een aantrekkelijke fly-drive bestemming.  Ook dagtochten waaronder een Sea Eagle safari (zeearenden spotten) of orka safari kunnen in deze regio via BBI Travel geboekt worden.

© 2013 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thuisvergelijken.nl: drie sterren voor Fantasie Reizen

Volgende bericht

Cyprus organiseert dagje Amsterdam voor reisagenten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."