Nieuws

Chantal Roskam liet zich verrassen door Ibiza: “Een geweldige ervaring”

Deel dit artikel

Chantal Roskam is vorig jaar november gestart als Travel Counsellor (Dutchie Travels The World). Deze maand mocht ze haar eerste studiereis maken met Corendon naar het Spaanse eiland Ibiza.

Samen met zestien andere reisprofessionals vertrok de groep op 16 mei voor vier nachten naar Ibiza. Chantal: “Ik vond het een geweldige ervaring. Vooral omdat je deze reis samen ging maken met zestien collega reisagenten van diverse organisaties binnen de reisbranche. Het was een leuke manier om te netwerken en een voor mij nog onbekende reisbestemming in een paar dagen te leren kennen.”

Vanwege haar ervaring is Chantal een zogenaamde ‘TC Expert Social Media’. Daarmee ondersteunt zij niet de organisatie en maakt ook geen deel uit van het marketing team, maar staat collega Travel Counsellors (indien daar behoefte aan is) bij op dit gebied.

Formentera
Het eiland heeft Chantal zeer verrast. “Het is zeker niet alleen een party-eiland, waar Ibiza voornamelijk om bekendstaat. Het heeft zoveel mooie en ook rustige plekken die absoluut de moeite waard zijn voor een fijne relax vakantie. Denk dan aan de Cala’s (kleine baaitjes), Figueral, Es Canar en Santa Eularia in het noorden van Ibiza. En ook de hippiemarkt moet je ooit eens bezocht hebben. Het hoogtepunt was het dagtrip naar het buureiland Formentera. Een klein rustiek eiland waar je even helemaal tot rust kunt komen. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan de vuurtoren Faro de la Mola en de prachtige stranden bij Ses Illetes. Ook vond ik Dalt Vila in Ibiza stad erg leuk om ’s avonds te eten en doorheen te dwalen.”

Aanraders
Uiteraard werden er tijdens de studiereis meerdere hotels bezocht. “Mijn persoonlijke favoriet is het insta-waardige Paradiso Ibiza Art Hotel in San Antoni. Elke hoek waar je kijkt wil je gewoon vastleggen met je camera. Daarnaast vond ik Hotel FERGUS Style Bahamas in Playa D’en Bossa en Iberostar Santa Eularia erg mooi en een hippe uitstraling hebben. Voor gezinnen met kinderen zou ik Invisa Figueral Resort aanraden.”

Tip!
Als tip laat Chantal weten: “Wanneer jouw klanten graag een vakantie naar Ibiza bij jou willen boeken, zorg dan voor een mooie combinatie met het buureiland Formentera. Houd dan rekening met één of twee nachten, zodat ze alle highlights kunnen bezoeken.” Maar ook een studiereis zelf is natuurlijk een aanrader nu het weer kan. “Wanneer je de kans krijgt, ga dan zeker minstens één keer per jaar mee op studiereis. Zo leer je je collega’s nog beter kennen en kunnen we kennis en tips met elkaar uitwisselen. Want samen staan we sterker.”

Foto’s: Chantal Roskam.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Heidi Vermeer over Bali: "Ik gun de locals veel meer toeristen"

Volgende bericht

Center Parcs opent 27e vakantiepark in Europa

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.