Vanaf 31 maart 2019 vliegt China Eastern Airlines met een A350-900 vanaf Amsterdam naar Shanghai, dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De airline vliegt vier keer per week non-stop van Amsterdam Schiphol Airport naar Shanghai Pudong International Airport op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De terugvlucht is ook op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

De A350-900 wordt geleverd met een vier-cabine-indeling met vier Premium Business Class; 36 Business Class; 32 Premium Economy Class en 216 Economy Class stoelen. Passagiers hebben gratis WIFI tot hun beschikking en op elke stoel is er een USB-aansluiting om mobiele apparaten op te laden.

Vanuit de hub Shanghai Pudong International Airport is China Eastern Airlines verbonden met luchthavens op het vasteland van China, Zuidoost-Azië, Amerika en Oceanië. China Eastern Airlines en de dochtermaatschappij Shanghai Airlines zijn beide lid van Skyteam en een van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen van China, met meer dan 120 miljoen passagiers per jaar. Vanuit Europa verbindt de airline Parijs, Londen ( Heathrow & Gatwick), Praag, Madrid, Rome, Stockholm, Sint Petersburg, Moskou en Amsterdam met China. De verwachting is dat Boedapest daar binnenkort aan wordt toegevoegd.