China Southern Airlines, met hoofdkantoor in Guangzhou en de op drie na grootste airline ter wereld, breidt met ingang van 25 maart haar capaciteit uit op de route Amsterdam – Guangzhou door het inzetten van haar nieuwste vliegtuig, de A330-300. Dit toestel werd in de tweede helft van 2017 ontvangen.

Dit gloednieuwe vliegtuig is uitgerust met het nieuwste Panasonic eX3 entertainmentsysteem en WIFI-faciliteit. Het is mogelijk stoelen te boeken in de Business Class en Economy Class en bevat in totaal 285 zitplaatsen. Elke stoel is uitgerust met een stopcontact om passagiers te helpen hun persoonlijke elektronische apparaten op te laden. ‘Beide klassen bieden de perfecte balans tussen luxe, innovatie en comfort’, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

In de Business Class is sprake van een 1-2-1 stoelconfiguratie, 28 Full-flat Premium Business Class-stoelen, een 15,4 inch PTV, meer privacy en ruimte. De Economy Class heeft een 2-4-2 stoelconfiguratie, in totaal 257 stoelen, 11 inch PTV en extra zitplaatsen met neksteun. China Southern vliegt dagelijkse tussen van Amsterdam naar Guangzhou en Peking. Vanaf Guangzhou kunnen passagiers overstappen op bijna 50 bestemmingen in Azië en acht in Oceanië.

Op 18 januari jl. sloten China Southern Airlines en American Airlines officieel een codeshare-overeenkomst. China Southern en American Airlines zullen de samenwerking in de toekomst blijven versterken door dieper gebruik te maken van elkaars routenetwerk. Het routenetwerk wordt uitgebreid naar meer binnenlandse steden in zowel China als de Verenigde Staten. In de toekomst zal de codeshare-overeenkomst worden uitgebreid tot luchthavenfaciliteiten en loyaliteitsprogramma, enzovoorts.