Nieuws

Code rood vanwege sneeuwval in Oostenrijk

Wintersporters die dit weekend vanuit Oostenrijk en het zuiden van Duitsland terugkeren naar Nederland moeten rekening houden met moeilijke rijdomstandigheden, omdat ze waarschijnlijk te maken krijgen met langdurige sneeuwval. Vooral in de centrale delen van Oostenrijk kan in totaal 70-100 cm sneeuw vallen en daar is tot en met maandagochtend code rood van kracht. Dat meldt Weeronline.

Vanwege het einde van de kerstvakantie keren veel wintersporters dit weekend terug naar huis. Vooral in Noord-Tirol, Salzburg, Neder-Oostenrijk en Stiermarken valt de komende dagen veel sneeuw. Vanmiddag kan het al wat sneeuwen, maar vanavond en komende nacht neemt de sneeuwval toe. Op veel plaatsen kan 15-25 cm sneeuw vallen. Door de wind kan de sneeuw op sommige plaatsen ophopen. In het westen van Tirol en in Vorarlberg valt de sneeuwval mee.

Aanhoudende sneeuwval
Voor terugkerende wintersporters heeft het geen zin om hun terugreis uit te stellen. Zaterdagmiddag neemt de sneeuwval verder toe en is de kans op oponthoud door de winterse omstandigheden nog groter. De sneeuwval breidt dan uit naar Vorarlberg. Vooral hoger in de bergen is kans op lawines. Zondag neemt later in de middag en in de avond de sneeuwval af, maar echt droog wordt het niet. In totaal kan tot en met zondagavond 70 tot 100 centimeter sneeuw vallen.

Code Rood
Vanwege de kans op gevaarlijke situaties door de sneeuwval, heeft de Oostenrijkse meteorologische dienst code rood afgegeven. Tot en met maandagochtend de allerhoogste waarschuwing van kracht in het oosten van Tirol, het noorden van Salzburg, het zuiden van Opper-Oostenrijk en in het noordwesten van Stiermarken.

De Oostenrijkse zusterclub van de ANWB, de ÖAMTC, verwacht zaterdag al vroeg overbelaste wegen door verkeer vanuit de skigebieden tussen Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. Een van de grootste knelpunten is rond Salzburg, waar dit weekend 20.000 bezoekers worden verwacht bij een skispringwedstrijd zondag in Bischofshofen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Derde Eurostar-trein start 11 juni tussen A'dam en Londen

Volgende bericht

'Stedentrip met trein vaak goedkoper dan met vliegtuig'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."