Het is van belang om soms even stil te staan en te beseffen hoe bijzonder en mooi het eigenlijk is dat de wereld nu weer aan het reizen is na zo’n langdurige pandemie. Een jaar geleden keken we verlangend uit naar een drukke zomer zoals nu. Nu zitten we er midden in en zijn we vooral dankbaar en blij dat iedereen weer op reis wil en kan.

Het creëren van droomreizen voor onze klanten blijft een magisch onderdeel van ons leven waar we iedere dag weer enorm veel positiviteit uit ondervinden. Het contrast deze zomer is groot. Er vertrekken nu klanten waarvan de reis in de afgelopen twee jaar al twee keer of meer is omgeboekt; het is geweldig om deze reizigers nu eindelijk een goede reis te kunnen toewensen. Daarnaast hebben we ook te maken met veel mensen die last-minute besluiten om deze zomer toch nog een mooie reis te willen maken. Ook in dat geval is het fantastisch als we op kort termijn toch nog de reis van hun dromen voor ze kunnen organiseren.

Het vinden van de juiste balans is natuurlijk een uitdaging. In die zin is reizen op maat nog nooit eerder zo ‘op maat’ geweest. Iedere bestemming heeft haar eigen regels en uitzonderingen. Hoe heeft elk hotel de afgelopen jaren doorstaan? Hoe is de situatie ter plaatse? En we krijgen natuurlijk veel vragen over vluchten, bagage en vaccinatieregels.

Tim en ik hebben de afgelopen tijd veel gereisd, waar mogelijk met onze kinderen, om met eigen ogen de situatie te zien en te ervaren. Op het moment dat zelf je op reis bent, realiseer je eigenlijk pas dat het echt weer kan. Het warme welkom dat we overal waar we kwamen hebben ontvangen en de glimlach van de lokale bevolking die je weer kan zien, geven ons veel positieve energie. I love my job!

De nieuwe bestemmingen waar we de afgelopen jaren in geïnvesteerd hebben, geven een verrassende hoeveelheid aan nieuwe reizen. De ontwikkeling is zichtbaar en daar zijn we heel dankbaar voor. We voelen hierbij vooral de toegevoegde waarde van ons gehele team, die zich voor een volle 100% inzet om iedere reis uniek en speciaal voor de reiziger te maken. Het is hard werken, maar ook hard genieten.

Wat me ook raakt, is dat er steeds meer mensen vragen naar de duurzaamheidsaspecten van onze reizen. Verantwoord toerisme is een heel belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Met trots zijn we Travelife gecertificeerd en hebben we een aantal jaren geleden onze eigen Avila Foundation opgericht. Midden in de pandemie hebben we het alsnog voor elkaar gekregen om een centrum in Venezuela op te richten waarbij 80 kansarme kinderen geholpen worden.

Het is gewoonweg geweldig om met ons werk niet alleen dromen van mensen waar te kunnen maken, maar ook bij te kunnen dragen om onze wereld een beetje mooier te maken.

Hilda van der Wel-Gonzalez
Avila Reizen

Deze column komt uit Travelpro #7/8, die je hieronder kunt lezen. Geïnteresseerd in onze abonnementen? Hier vind je meer info.