BlogsNieuws

Subhectisch zwemparadijs

In de krokusvakantie maar eens de proef op de som genomen en voor een keer lekker weg in eigen land. De keuze viel op Center Parcs De Eemhof, een leuk VIP appartement met een super uitzicht over het Eemmeer.

Eerlijk gezegd, dat viel helemaal niet tegen. Wi-Fi in het appartement, elke ochtend verse broodjes, de bedden opgemaakt en een sauna bij de hand, dus ik denk; dat komt helemaal goed.

Maar dan gaan we op pad naar het “wereldberoemde” subtropisch zwemparadijs. De eerste indruk is al een vreemde. Bij de buggyparking hangt een briefje aan de muur dat er buggysloten te koop zijn bij de informatiebalie. Nou, dat dan eerst maar even gedaan. Maar goed ook, want bij terugkomst was er een gedupeerde die met zijn kleine meid op de arm terug kon naar zijn huisje. Uiteraard valt Center Parcs hier niets te verwijten en gemakshalve ga ik er maar vanuit dat één van de vele Franse bezoekers hier verantwoordelijk voor was.

Dan begint het drama. Er zijn veel te veel mensen en veel te weinig badhokjes, dus badend in het zweet eindelijk een gezinshokje gevonden en met kunst en vliegwerk onszelf ‘zwembad-klaar’ gemaakt.

Bij binnenkomst in het ‘paradijs’ was ik met stomheid geslagen; zoveel mensen! Het is echt een ware chaos om met een kleine man op de arm op zoek te gaan naar een plekje om je tas neer te zetten. Je begrijpt het al, in het hele zwembad geen lege stoel. De tas maar in een plantenbak gedropt en zwemmen met de kleine man. En ja hoor, die vond alles geweldig! Veel heb ik daar niet van gezien, want ik was namelijk 45 minuten bezig om wat drinken te halen.

En dan maar weer richting appartement. Met een natte vermoeide peuter op de arm, een tas waarin van alles zit dat je graag droog wilt houden een gezinshokje zien te vinden. Na 25 minuten in mijn klamme zwembroek op de gang heen en weer gerend te hebben eindelijk een hokje gevonden waar een hele boze Franse meneer (zonder kind) mij ook nog probeert uit te duwen. Je begrijpt wel dat ik dat na het buggy-voorval dat niet heb laten gebeuren.

Mijn conclusie is dat als je een park uitbreidt je de faciliteiten navenant uit moet breiden, anders blijft er van de hele belevenis weinig positiefs over. Na onze voortijdige terugkomst hebben we voor de komende zomer maar een mooi huis in Kroatië gehuurd, mét met privé zwembad.

Tom van Apeldoorn
tom@travelpro.nl

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Martien Versteeg, Center Parcs
    7 maart 2014 at 14:29

    Beste Tom,

    Wij vinden het spijtig om te horen dat je je bezoek aan de Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof als negatief hebt ervaren. Helaas kunnen we niet voorkomen dat het op sommige tijdstippen druk is in en rond de zwembaden – vooral in piekperiodes als landelijke schoolvakanties – ondanks dat er een veelvoud aan andere activiteiten wordt georganiseerd. Wel blijven we uiteraard te allen tijde ver onder de norm van het wettelijk maximaal aantal toelaatbare gasten voor het zwembad en de veiligheid van onze gasten is onze eerste prioriteit. Klantenonderzoeken wijzen uit dat de beleving van de zwembaden over het algemeen zeer positief is, en we nodigen je dan ook graag uit om nog een keer gebruik te maken van één van onze Aqua Mundo’s voor een second opinion!

    Martien Versteeg, Center Parcs

Vorige bericht

Jubileumjaar Skichalets.nl vol acties en aanbiedingen voor reisagent

Volgende bericht

Mirella terug bij Zeetours Cruises

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.