Arjen LutgendorffBlogsNieuws

Complotten…

Tijdens de busrit naar de lunch bij Papagayo, die iets weg had van een schoolreisje, denk ik nog even terug aan wat ik de laatste dagen heb meegemaakt tijdens mijn eerste ANVR-Congres.

Aankomst op Schiphol, TravelPro uitdelen, koffiedrinken, KLM-vlucht naar Curaçao, inchecken, praten, welkomstspeeches en praten. Veel bekenden, maar ook veel onbekenden.

Donderdag, vrijdag en zaterdag: ‘s ochtend sprekers inclusief koffiepauze, lunch op toplocatie, excursie, diner/feest op toplocatie. We sliepen in het 5-sterren Santa Barbara Beach Resort, ‘ver’ ten oosten van Willemstad.

Het ANVR-Congres, de laatste jaren krijg je er als thuisblijver behoorlijk wat van mee (als je wilt via social media). Dankzij de aanwezige wifi konden we dit keer ook livestreamen, die voor geïnteresseerden nog online staan.

De presentaties, ze waren er in alle soorten en maten. Hoe interessant een presentatie was, was te zien aan het aantal lichtjes/mobieltjes in de zaal. Er werden goede tips gegeven, maar ik ben wel benieuwd hoeveel er daadwerkelijk met die tips wordt gedaan (laat maar weten).

Een kleine greep uit de ongeveer 220 deelnemers; ruim twintig deelnemers vanuit de opleidingen, bijna twintig man pers, zeker tien advocaten, zo’n 70 decision makers en elf reisbureaus/ZRA-organisaties.

Het zou denk ik goed zijn als er meer (zelfstandig) reisagenten bij het congres aanwezig kunnen zijn. Opvallend detail, ik moest iedere dag wel de vraag aanhoren ‘wat moeten al die mensen van de opleidingen hier?’. Misschien komt het doordat ik zelf uit een lerarengezin kom, maar het lijkt mij alleen maar goed dat ze erbij zijn. Werd er niet over de toekomst gepraat tijdens het congres?

Wat mij het meest is bijgebleven van het congres? De goede sfeer (aftermovie) en de mogelijkheid om met iedereen een praatje te maken. Natuurlijk kan dat ook in Nederland, maar ik zie het gebeuren dat een groot aantal congresgangers dan tussendoor naar huis gaat of weer aan het werk gaat. Nee, het Expeditie Robinson-gehalte, op elkaar aangewezen zijn, was er wel op het eiland. Benieuwd welke complotten er zijn gesmeed…

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

© 2016 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TUI.nl uitgeroepen tot populairste reiswebsite

Volgende bericht

TUI en ANVR: Lelystad benadeelt vakantieganger

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.