Nieuws

Corendon Airlines vraagt Nederlandse vergunning aan

Corendon Airlines is bezig een Nederlandse vergunning aan te vragen, waardoor het vanuit Nederland ook op andere bestemmingen mag vliegen dan alleen Turkije. Atilay Uslu, directeur, laat TravelPro weten dat de aanvraag van de licentie er ‘hopelijk in november ligt en dat we de licentie in april 2011 hebben’. Met de licentie komt de Nederlandse tak van Corendon Airlines los te staan van de Turkse zuster.

Met de licentie, waar de Inspectie Verkeer & Waterstaat naar kijkt, wil Corendon gaan vliegen op voor de airline nieuwe bestemmingen. Uslu: ‘Onze speerpunten zijn Macedonië en Italië. Corendon biedt nu al Bulgarije, Kreta, Egypte en Marokko aan, maar passagiers moeten daarvoor tot nu toe met andere airlines vliegen. Ik vind het vooral een spannend avontuur dat we met iets nieuws beginnen’. Wanneer Corendon de licentie krijgt, hebben de Nederlandse airlines KLM, transavia.com en ArkeFly er een concurrent bij. ‘In eerste instantie verwacht ik niet heel veel extra passagiers, de doelstelling is ieder jaar rond de 50.000 extra passagiers binnen te halen. Het gaat goed met Corendon, de omzet via reisbureaus stijgt. Wanneer het vliegen vanuit Nederland naar diverse Europese bestemmingen goed loopt, gaan we er misschien ooit over denken om vanuit Duitsland te gaan vliegen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde’, aldus Uslu

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Holland America Line wint negen onderscheidingen

Volgende bericht

Win kaarten voor de ‘Kick-off week van RTL 5 Wintersport’ in Val Thorens

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.