CoronavirusNieuws

Corendon deze winter naar meerdere ‘oranje’ bestemmingen

Deel dit artikel

Vakantiegangers kunnen deze winter met Corendon ook op vakantie naar onder meer Egypte, Gambia, Kaapverdië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks dat het reisadvies voor deze landen op oranje staat is het volgens de reisorganisatie gewoon mogelijk om hier op vakantie te gaan, laat Corendon weten op haar website.

De winterzonbestemmingen die worden aangeboden zijn Bali, Bonaire, Canarische Eilanden, Curaçao, Egypte, Gambia, Kaapverdië, Madeira, Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. Corendon: “Alleen reizen naar Bali is momenteel niet mogelijk. Ons algemene uitgangspunt voor al onze vakanties is deze winter: de keus is aan jou. We raden je wel dringend aan om uitsluitend naar deze bestemmingen te reizen als je beschermd bent tegen het coronavirus, dat wil zeggen dat je volledig gevaccineerd bent of recent genezen.”

Uitgangspunten
Voor bestaande en nieuwe boekingen gelden volgens Corendon de volgende uitgangspunten: “Wanneer de situatie blijft zoals die nu is, kun je ervan uitgaan dat wij vakanties naar de bovenstaande bestemmingen niet annuleren. Mocht dat onverhoopt door onvoorziene omstandigheden toch gebeuren, dan hoor je dit uiterlijk twee weken voor jouw vertrekdatum en krijg je binnen de wettelijke termijn van twee weken jouw geld terug. Wanneer je al eerder een vakantie naar een van de bovenstaande bestemmingen hebt geboekt en er vanwege een oranje reisadvies toch niet naar toe wilt, kun je eenmalig kosteloos omboeken of annuleren. Je ontvangt van ons in dit geval een brief waarin we je vragen een keuze te maken. Wanneer je na de reactietermijn niets hebt laten weten, blijft jouw boeking staan en gelden vanaf dan de reguliere reisvoorwaarden rondom wijzigen en annuleren. Wanneer je een nieuwe boeking maakt voor een bestemming met een oranje reisadvies, is het niet mogelijk om de vakantie later vanwege het oranje reisadvies te annuleren. We gaan ervan uit dat je weloverwogen de beslissing neemt om deze vakantie te boeken en hanteren daarna de reguliere reisvoorwaarden. Wanneer je een reis hebt geboekt of gaat boeken naar een gele bestemming die in de toekomst oranje wordt, dan heb je op dat moment de mogelijkheid om jouw vakantie kosteloos om te boeken of te annuleren. Je ontvangt van ons in dat geval een brief waarin we je vragen een keuze te maken. Wanneer je na de reactietermijn niets hebt laten weten, blijft jouw boeking staan en gelden vanaf dan de reguliere reisvoorwaarden rondom wijzigen en annuleren.”

Reisadvies
Eerder liet Corendon al aan TravelPro weten deze zomer naar Turkije te vliegen, daar komen deze winter dus meer ‘oranje’ bestemmingen bij. Op de website van de reisorganisatie wordt er dieper ingegaan op de maatregelen per bestemming. Klanten kunnen zich afvragen of reisorganisaties vakantiereizen mogen aanbieden naar bestemmingen met een oranje reisadvies. “Het antwoord is: Ja, dat mag. De overheid geeft op haar eigen website aan reisorganisaties ook zelf het antwoord: ‘Het is aan de klant om zelf een keuze te maken. U wijst de klant wel op de risico’s en het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl”, laat Corendon weten.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reiswereld op het hak-Blok

Volgende bericht

Sunair trapt actie 'Stad van de Maand' af met Wenen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.