Nieuws

Corendon neemt voormalige KLM Boeing 747 over

Corendon neemt begin 2019 de voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ over. De eindbestemming van het 29-jarige toestel met registratienummer PH-BFB is de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol. Corendon koopt het toestel van het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS, die de Boeing 747 van KLM overneemt.

In samenwerking met AELS, transportbedrijf Mammoet en Schiphol wordt de Boeing 747 na aankoop van luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoerd. Deze spectaculaire laatste reis van het toestel vindt naar verwachting plaats in februari 2019. Details over deze bijzondere gebeurtenis worden op een later tijdstip door Corendon, namens alle participerende partijen, bekend gemaakt. De manier waarop de Boeing uiteindelijk door het hotel in gebruik wordt genomen, houdt Corendon nog even geheim.

Eind dit jaar vindt de laatste commerciële vlucht plaats van de KLM Boeing 747 met doopnaam‘City of Bangkok’. Het vliegtuig wordt vervolgens door KLM naar Rome gevlogen waar het in Corendon kleuren wordt gespoten. Halverwege december landt de eerste en enige Boeing 747 in een Corendon jasje op Schiphol. KLM verwijdert daarna de motoren van het toestel en draagt het toestel over aan AELS. Na werkzaamheden, uitgevoerd door AELS, wordt het toestel geleverd aan Corendon.

In 2019 verwelkomt Corendon haar eerste Boeing 747 in haar vloot van achttien Boeings van het type 737-800 en één Boeing 737 MAX 8. Het Corendon toestel zal echter geen enkele vakantievlucht uitvoeren; het krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel te Badhoevedorp. Naar verwachting wordt het toestel in februari 2019 van de luchthaven Schiphol naar Badhoevedorp vervoerd in samenwerking met Mammoet en Schiphol. Mammoet, specialist op het gebied van zwaar transport, zal het meer dan 150 ton wegende vliegtuig van de luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoeren en het daar vervolgens op speciale steunen afzetten. Er wordt tijdens het vervoer zoveel mogelijk rekening gehouden met de route en het tijdstip van transport, om verkeershinder te voorkomen.

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Curaçao Toeristen Bureau lanceert nieuwe campagne

Volgende bericht

Airports dicht: Florida in afwachting van orkaan Michael

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.