Nieuws

Corendon nog vaker vanaf MAA door populariteit Turkije

Deel dit artikel

Corendon vergroot aanbod vluchten met vertrek vanuit Maastricht, breidt haar vloot uit en Turkije-boekingen lopen 127% voor op vorig jaar.

Corendon zet vanaf april 2018 twee extra vluchten per week in met vertrek vanuit Maastricht. De extra vluchten vliegen naar Antalya in Turkije. Daarmee vliegt Corendon in totaal twintig keer per week naar dertien bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport. De uitbreiding is mogelijk door sterk stijgende boekingsaantallen en de hernieuwde populariteit van Turkije.

Atilay Uslu (Corendon oprichter): “We zien dat Turkije helemaal terug is van weggeweest en om aan de vraag te kunnen voldoen, zetten we twee extra vluchten in naar Antalya. Wij waren al een grote fan van Maastricht Aachen Airport door alle voordelen die de luchthaven ons biedt, maar het hoge tempo waarmee de boekingen nu binnenstromen heeft zelfs ons verrast. Wij verwachten dat we al rond de Kerst de mijlpaal bereiken van 10.000 geboekte vakanties met vertrek vanuit Maastricht. Daarmee hebben we binnen twee maanden het totaal aantal boekingen voor zomer 2017 overtroffen.” Met de twee extra vluchten vergroot Corendon de capaciteit met ruim 5.000 vakanties. Volgens de meetmethode van de luchthaven betekent dat een stijging van 140.000 naar 150.000 passagiers (enkele reis).

Turkije is weer helemaal terug
Dat Turkije niet alleen populair is met vertrek vanuit Maastricht maar ook in andere delen van het land laten de recente boekingscijfers zien. Corendon staat momenteel op een plus van 127% ten opzichte van een jaar geleden, zowel in Nederland als in België. “Turkije is weer helemaal terug als populair vakantieland voor Nederlanders en Belgen. De prijs-kwaliteitverhouding is onverminderd goed en de service uitstekend. Het niveau van de all inclusive formule in Turkije, vind je nergens anders rond de Middellandse Zee”, aldus Uslu. Corendon doet het niet alleen goed op Turkije: zowel Nederland als België laten groeicijfers zien van 75 à 80% in vergelijking met vorig jaar.

Uitbreiding internationale Corendon vloot
In de komende maanden zal Corendon Airlines haar vloot uitbreiden met drie vliegtuigen van het type Boeing 737-800. De in 2017 opgerichte luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines Europe, gevestigd in Malta, vergroot haar vloot van één naar drie vliegtuigen. Corendon Airlines Europe vliegt met name van en naar Duitse luchthavens en naar Tel Aviv in Israël. Corendon Airlines International, de Turkse luchtvaartmaatschappij van Corendon, voegt in april 2018 een volledig nieuwe Boeing 737 Max-9 toe aan haar vloot van elf vliegtuigen. Dit vliegtuig krijgt als thuisbasis Amsterdam Airport Schiphol. Corendon zal daarmee een van de eerste airlines zijn op Schiphol met dit gloednieuwe vliegtype.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nieuwe tarievenstructuur Singapore Airlines en SilkAir

Volgende bericht

Grote ramp met Amtrak passagierstrein

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."