Nieuws

Costa Cruises breidt vloot uit met Costa Fascinosa

Op 5 mei wordt het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Fascinosa, afgeleverd door scheepswerf Fincantieri in Venetië. Het schip is een nieuw toonbeeld van de stijl en topkwaliteit waar het label ‘Made in Italy’ voor staat. Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises kwam tot stand dankzij een investering van 510 miljoen euro en de inzet van 500 Italiaanse toeleveranciers en in totaal 10.000 medewerkers.

De Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en een capaciteit van 3800 passagiers) heeft succesvol alle zeeproeven doorstaan, waarbij systemen, machines en motoren aan strenge testen zijn onderworpen. Op 5 mei wordt het schip officieel door de scheepsbouwer Fincantieri overgedragen aan Costa Cruises, waarna op 6 mei begonnen wordt aan de ‘maiden voyage’ ofwel haar eerste vaart. Op 11 mei volgt dan nog – eveneens vanuit Venetie – de inaugurele cruise die bestaat uit een 10-daagse reis langs Griekenland, Israël en Turkije. De rest van het zomerseizoen, tot eind november, voert de Costa Fascinosa 8-daagse cruises vanuit Venetië naar Bari, Griekenland en Kroatië uit.

De Costa Fascinosa maakt haar debuut net twee maanden na de komst van de Costa neoRomantica, het resultaat van een zeer rigoureuze (90 miljoen euro) vernieuwing, zowel qua interieur als exterieur, van de Costa Romantica. De Costa neoRomantica biedt een exclusieve en verfijnde cruisebeleving aan maximaal 1800 passagiers. Het vlootuitbreidingsprogramma gaat nog door, wederom op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, met de bouw van een nieuw schip van 132.500 bruto tonnage en een maximale capaciteit van 4928 passagiers. Dit wordt het grootste Italiaanse cruiseschip en zal naar verwachting in oktober 2014 worden afgeleverd.

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Volg Kluun in Jordanië via #IWASFAIR app Baobab

Volgende bericht

Specials Reisburo Actueel #14: Gambia & Brazilië

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.