Nieuws

Costa Cruises voegt Costa Firenze toe aan vloot

Het nieuwste schip van Costa Cruises, Costa Firenze, wordt in oktober 2020 in de vaart genomen. Het schip vaart vervolgens een maand  in de Middellandse Zee, vanaf de haven Triëste en Savona, voordat het op 2 november 2020 start met de 51-daagse cruise van Savona naar Hong Kong.

Costa Firenze biedt capaciteit aan 5.200 gasten en het is het zusterschip van Costa Venezia, dat op 1 maart van dit jaar in Triëste te water werd gelaten. Costa Firenze en Costa Venezia zijn de eerste schepen van de Italiaanse rederij die speciaal voor de Chinese markt zijn ontworpen. Voordat Costa Firenze in Azië wordt gepositioneerd, brengt het een hele maand in de Middellandse Zee door. Vanaf vandaag zijn er vijf 5- tot 7-daagse cruises Middellandse Zee en de 51-daagse cruise naar China beschikbaar om te boeken.

“Gezien het succes van de inaugurele cruises van Costa Venezia, hebben we besloten om Costa Firenze een maand lang in de Middellandse Zee te houden voordat het zich in Azië positioneert”, zegt Neil Palomba (President van Costa Cruises). “Costa Firenze maakt deel uit van een uitbreidingsplan voor de Costa Groep, dat in totaal zeven nieuwe schepen omvat die in 2023 worden opgeleverd, voor een totale investering van meer dan 6 miljard euro. Het volgende schip dat in oktober 2019 in de vaart komt, is Costa Smeralda, een eerbetoon aan het beste van Italië en onze uitmuntendheid.”

Middellandse Zee-routes
Costa Firenze’s eerste cruise vaart van Triëste naar Savona , met vertrek op 1 oktober 2020, de route gaat naar Bari, Barcelona en Marseille. Op 8 oktober 2020 vertrekt het schip vanuit Savona voor een korte cruise naar Marseille, Barcelona en Savona. Op 12, 19 en 26 oktober vertrekt Costa Firenze vanuit Savona voor drie 1-weekse cruises waaronder Napels (vervangen door Civitavecchia voor de cruise van 19 oktober), Messina (vervangen door Palermo voor de cruise van 19 oktober), Valencia, Barcelona en Marseille. De laatste cruise die beschikbaar is, is de positioneringscruise naar China: de 51-daagse route die begint in Savona op 2 november 2020 en eindigt in Hong Kong op 22 december 2020.

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Boeing al een jaar op de hoogte van softwareproblemen

Volgende bericht

De Jong Intra Vakanties: dineractie ‘Excursie- en Rondreizen’

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."