CoronavirusNieuws

COVID-verzekering Canarische Eilanden verlengd

Deel dit artikel

De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de speciale COVID-bijstandsverzekering voor toeristen van AXA met een jaar verlengd. De Canarische Eilanden waren in augustus 2020 de eerste Spaanse regio die aan de toeristen een speciale verzekering boden vanwege COVID-19. Onlangs heeft men besloten deze verzekeringsmogelijkheid met een jaar te verlengen tot augustus 2022.

Deze polis van de verzekeringsmaatschappij AXA wordt door de Canarische Eilanden kosteloos aangeboden aan zowel nationale als internationale toeristen en dekt de eventuele kosten met betrekking tot COVID-19. Het is geen verzekering die je als particulier kunt afsluiten maar een aanvullende bijstandsverzekering. Deze verzekering vervangt dus niet een eigen particuliere (reis)verzekering. De dekkingen die vallen onder de AXA COVID-19 verzekering gelden enkel en alleen in het geval de verzekerde geen andere verzekeringsdekking heeft waarop hij/zij aanspraak kan maken. Alle omstandigheden waarvan de verzekerde voorafgaand aan het begin van de reis op de hoogte was, worden uitgesloten.

Deze speciale verzekeringspolis geeft dekking aan alle toeristen op de Canarische Eilanden die in erkende toeristische accommodaties verblijven en die tijdens hun verblijf positief testen op COVID-19. Dit geldt ook voor meereizende familieleden. De verzekering dekt o.a. medische kosten, repatriëring om gezondheidsredenen en verlengd verblijf vanwege quarantaine (maximaal 15 dagen).


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Lees TravelPro 34 van 27 augustus 2021 online!

Volgende bericht

VvKR: Sectorspecifieke hulp nu noodzakelijk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.