Nieuws

Cruciale week voor redding Alitalia

Alitalia bevindt zich in een cruciale week, waarin de Italiaanse overheid in alle haast werkt aan een reddingsoperatie voor de in financiële nood verkerende luchtvaartmaatschappij. De airline ging twee jaar geleden failliet, maar vliegt nog steeds door financiële steun van de Italiaanse overheid.

Luigi Di Maio, de 32-jarige vicepremier van Italië en minister van Economische Ontwikkeling, Werkgelegenheid en Sociale Zaken heeft vandaag in een interview met RTL-radio laten weten dat er met Ferrovie dello Stato, de nationale spoorwegmaatschappij van Italië, wordt gewerkt aan een consortium van investeerders om geld in de verlieslatende luchtvaartmaatschappij te injecteren om de deadline van halverwege juni te halen. Ook het Amerikaanse Delta wordt in verband gebracht met een mogelijke investering of overname.

“We zitten in een cruciale week waarin we beslissingen moeten nemen”, aldus Di Maio. Er wordt al gesproken over het verlengen van de deadline (15 juni). Het uitstellen van de deadline gebeurde overigens al vaker. Alitalia kreeg eind mei (weer) te maken met stakingen waar vakbonden toe opriepen. Die maken zich zorgen om de situatie bij de airline, maar vooral de airline werd getroffen door de stakingen. Alitalia heeft in haar bestaan nog nooit winst gemaakt.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

LEVEL voegt nieuwe bestemmingen toe vanaf Schiphol

Volgende bericht

Botswana heft verbod op olifantenjacht op

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.