Nieuws

CultureRoad wereldwijd eerste touroperator met trein van Basra naar Bagdad

Het Nederlandse reisbureau CultureRoad reisde afgelopen week als eerste touroperator met de nachttrein van Basra naar Bagdad. De treinreis was onderdeel van de tweede groepsreis die de organisatie maakt in het door rampspoed geteisterde land. Met de treinreis wil CultureRoad aantonen dat grote delen van Irak inmiddels weer goed bereisbaar zijn voor toeristen.

“De treinstellen zijn van Chinese makelij. Dat de Iraakse spoorwegen weinig budget voor onderhoud hebben merk je ook: Het interieur is een beetje aftands en veel ramen zijn kapot. Maar dat is denk ik ook iets dat bijdraagt aan de charme van deze bijzondere rit. De treinrit gaat niet heel snel: door de slechte staat van de Iraakse spoorwegen mag de trein regelmatig niet sneller rijden dan 15 km/uur. Ondanks deze gebreken zien veel Irakezen de terugkeer van de trein als een symbool van hoop en wederopbouw van hun verwoeste land.”, zegt Rik Brinks van CultureRoad. Het station van Bagdad straalt de glorie uit van de koloniale hoogtijdagen en de Oriënt Express. Brinks: “In vroeger tijden vertrokken hier dagelijks treinen naar grote Europese en Aziatische steden zoals Istanbul en Wenen. Tegenwoordig zijn de meeste loketten leeg.”

Toerisme in Irak heeft de toekomst
De groepsreis van afgelopen week is de tweede die CultureRoad organiseert in een jaar tijd. Het plan is om de komende tijd steeds meer reizen te organiseren. “De vraag naar reizen in Irak is groot” zegt Brinks. “De Irakezen zelf zijn daarnaast ook erg blij om hun land te laten zien aan buitenlanders.” En dat er veel te zien is, is duidelijk: “Meer dan 7.000 jaar geschiedenis ligt in Irak gewoon op straat. Het is ongelofelijk hoeveel potentie hier ligt voor massatoerisme!”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

England's Coast: nieuwe online training voor reisagenten

Volgende bericht

ANVR wil haar geschiedenis in kaart brengen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."