CoronavirusNieuws

Curaçao schrapt alle vluchten vanuit Nederland

Deel dit artikel

Curaçao schrapt alle vluchten vanuit Nederland vanwege het coronavirus. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath vrijdagochtend (lokale tijd) tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Met ingang van morgen wordt het luchtruim afgesloten voor Europees luchtverkeer. De vluchten van vandaag mogen nog landen.

Vandaag is officieel een besmetting geconstateerd van iemand met het coronavirus op het eiland. Het zou gaan om een Nederlandse toerist die sinds afgelopen zaterdag op Curaçao op vakantie is.

Op de vraag in welk resort de toerist verbleef, laat Dolfijn FM Nieuws weten: “Dat hebben de autoriteiten bewust niet vermeld. Er is expliciet naar gevraagd tijdens de persconferentie. Hij is hier inderdaad op vakantie. Begon op zaterdag ziek te worden. Heeft daarop direct een arts gebeld en is binnen gebleven. Op zijn vlucht hier naartoe vertoonde hij nog geen symptomen, wat volgens de GGD betekent dat hij vrijwel zeker niemand heeft aan boord heeft besmet. De autoriteiten verzekeren ons dat de man momenteel in quarantaine zit en niemand anders kan aansteken. Alleen zijn vrouw wordt nu dus getest.”


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] werd al bekend dat Curaçao en Aruba geen vluchten uit Europa meer toelaten. Op dit moment is er nog geen besmetting met het […]

Vorige bericht

Turkije: inreisverbod voor Nederlanders

Volgende bericht

Spanje: met ingang van morgen een staat van alarm

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.