CoronavirusNieuws

Curaçao werkt aan voorstel om toerisme gefaseerd weer op te starten

Het Curaçao  Tourist Board doet er alles aan om top of mind te blijven. TravelPro sprak Muryad de Bruin (Regional Manager Europe) over wat er allemaal gebeurd op het eiland.

Wat zijn de mogelijkheden voor een vakantie dit jaar? Ik lees ergens dat de grenzen tot juli dicht blijven. Ergens anders lees ik weer dat er met geluk eind van dit jaar iets van vakantieverkeer op gang zou kunnen komen…
“De situatie is nu dat de grenzen tot nader order dicht zijn maar dat er reeds versoepeling optreedt voor de repatriëring van mensen die op Curaçao wonen of een urgente reden hebben om terug te komen en mensen met vitale beroepen die belangrijk zijn voor de bestrijding van het virus. Door het adequate ingrijpen van de overheid en het correct volgen van de regels die golden in de lockdown en het nieuwe normaal, heeft de bevolking van Curaçao ervoor gezorgd dat het aantal besmettingen beperkt is gebleven. Daardoor kunnen we nu vooruitkijken.

Als de grenzen opengaan, kan je een beeld schetsen van hoe een vakantie op Curaçao eruit gaat zien?
“Het Curaçao Tourist Board heeft een voorstel ingediend bij de Curaçaose overheid om het toerisme gefaseerd weer op te starten. We houden hierbij rekening met de nieuwe norm, zoals de afstand die gehouden moet worden. We stellen altijd de veiligheid van de lokale bevolking en bezoekers voorop. Het voorstel is goed ontvangen en er wordt nu met alle betrokken partijen gewerkt aan de stappen en maatregelen die nodig zijn om dit plan uit te kunnen voeren.”

Zijn er al plannen voor een quarantainehotel/-verblijf op het eiland?
Lees het volledige interview in de digitale editie van TravelPro die afgelopen week is gepubliceerd (zie hieronder).

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] werkt aan voorstel om toerisme gefaseerd weer op te starten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Video - Dit zijn de maatregelen die KLM neemt voor passagiers

Volgende bericht

Datalek easyJet: 9 miljoen klantgegevens op straat

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.