Nieuws

CWT: ‘Meer aandacht voor comfort bij reizen’

Bijna de helft van de tweehonderd travelmanagers, die meewerkte aan een onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) geeft aan dit jaar meer aandacht te gaan besteden aan het comfort van de reiziger. Dat is opmerkelijk in deze tijden van kostenbesparingen. Het betekent onder andere investeringen in mobiele technologie, de inzet van social media (Facebook en Twitter), het aanbieden van reisalternatieven en het versoepelen van de reiscomfortregels. Reizigers worden tevens gestimuleerd om feedback te geven naar aanleiding van hun reis en hun ervaringen te delen met anderen. Het zijn de meest opvallende conclusies uit het onderzoek van CWT, dat jaarlijks de belangrijkste aandachtsgebieden peilt ten aanzien van reisprogramma’s onder tweehonderd travelmanagers. Ingegeven door onder meer de IJslandse aswolk staat bij 40% van de travelmanagers het aspect veiligheid ook hoog op de prioriteitenlijst. Daarnaast blijven kostenbesparingen op lucht- en landvervoer, het optimaliseren van hotelkosten, een betere naleving van het reisbeleid door reizigers en het vereenvoudigen van internetboekingen belangrijk in 2011. Het volledige rapport Travel Management Priorities 2011is te vinden op www.carlsonwagonlit.com.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Transavia.com wijzigt vliegschema voor bezoekers ITB

Volgende bericht

Reisagent Gerda Klooster over Egypte op RTVNoord

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.