CoronavirusNieuws

D-rt Groep houdt reisbureaus bemand, maar met een deurdichtbeleid

Vanaf vandaag zijn alle reisbureaus van D-reizen en VakantieXperts bemand tijdens de normale openingstijden, maar er geldt een deurdichtbeleid. Dat zegt Danja Lekkerkerk (directeur Marketing & E-commerce van D-rt Groep) tegen TravelPro. “In verband met de veiligheid van onze klanten en die van onszelf zijn onze reisbureaus fysiek gesloten, maar hebben deze nu meer de functie van een kantoor. Dat betekent dat deze reisbureaus bereikbaar zijn via telefoon en e-mail.”

Lekkerkerk: “We hebben de situatie goed onder controle. Dat komt natuurlijk ook omdat we naast enkele eigen reizen voornamelijk het aanbod van touroperators verkopen. Daarnaast werken er 1.400 mensen voor D-reizen en VakantieXperts die met man en macht verontruste reizigers helpen. Deze omvang zorgt ervoor dat de wachtrijen kort zijn en dat wordt overigens gewaardeerd. We hebben al heel wat bloemen en chocolade mogen ontvangen, klanten steken ons een hart onder de riem.” Lekkerkerk geeft ook aan dat niet elke consument even coulant reageert: “We krijgen ook te maken met klanten die de restantbetaling nu niet willen voldoen. Dat is lastig. Maar ze zijn een juridische verplichting aangegaan en daar wijzen we hen vervolgens op.”

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland

FTI Reizen
De retailer verkoopt het aanbod van vele touroperators uit Nederland en Duitsland. Het is bekend dat consumenten geboekt bij een touroperator aangesloten bij SGR het corona-voucher krijgen voor hun uitgestelde reis. Op de vraag wat er gebeurt voor de consumenten die hun reis via D-rt Groep bij FTI Reizen hebben ondergebracht, antwoordt Lekkerkerk: “Alle boekingen worden waar mogelijk allemaal kosteloos geannuleerd.”

Positieve noot
Lekkerkerk: “We hadden erop gerekend dat er geen enkele boeking zou worden gemaakt tot 6 april. Maar gisteren mochten we toch drie boekingen voor juni, juli en november verwelkomen en vandaag weer één voor in augustus, daarnaast zijn ook de eerste vliegtickets weer verkocht. Dit aantal staat natuurlijk totaal niet in verhouding tot een normale week. Maar ik vind het positief en zegt iets over de toekomst.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Airline Express 2020 afgeblazen

Volgende bericht

Food for thought

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."