Blogs

Dag 3&4 in Thessaloniki met F2F Travel

Na ontbeten te hebben met een nog spectaculairder uitzicht dan de dag ervoor, was het alweer tijd om uit te checken en met de auto op weg te gaan. Ouranoupolis stond vandaag op het programma. Via een prachtige route langs het meer van Kirkini, waar nog even een ‘onsie’ gemaakt moest worden, reden we verder richting Asporavalta. Onderweg kwamen we nog een kudde schapen tegen die op een drafje hun herder volgden. Na een korte stop in een klein dorpje, hebben we bij het strand van Asporavalta een heerlijk Grieks ijsje gegeten. Daarna vervolgde de route zich door de bergen en via de kronkelende bergpassen kwamen we uiteindelijk bij het schiereiland uit waar Ouranoupolis op ligt. Ouranoupolis is een gezellig kustplaatsje met leuke souvenirwinkeltjes. Vanaf hier vertrekt dagelijks de boot voor een tocht langs Mount Athos. Na het diner in ons hotel Alexandros Palace werd er op het terras nog gezamenlijk nageborreld waarna enkele reisagenten, onder leiding van Takis, Ouranoupolis nog even hebben ontdekt en onveilig gemaakt.

Mount Athos
De dag erna stond de boottocht naar Mount Athos op het programma. Voor de gelovige Grieken een heel belangrijk deel van het land. Vrouwen hebben geen toegang tot dit gedeelte van het eiland en ook mannen worden niet massaal toegelaten. De enige manier dus om de vele oude kloosters te bewonderen is vanaf het water. Een gids vertelde in drie talen over de kloosters waar we langs kwamen. Hoe oud ze waren, welke vorm van het geloof ze aanhingen, hoeveel monniken er gehuisvest waren en hoe groot de bibliotheek was. Het grootste en tevens jongste klooster was vroeger de thuis van zo’n tweeduizend monniken. Tegenwoordig leven er ongeveer zestig. Mannen kunnen in de kloosters verblijven en een paar dagen leven zoals de monniken, maar dit moet speciaal aangevraagd worden bij het ministerie.

De laatste avond
Na de boottocht was het tijd om te lunchen, waarna er vertrokken werd in de richting van Akti Elias. Dit kustplaatsje is alweer onze laatste stop van de reis. Onderweg had iedere auto zo z’n eigen belevenissen. Van een onverwachts adembenemend uitzicht over Pirgadikia met de zee en de bergen, een adembenemend uitzicht op een lokale Griek die de weg wees, tot ronkende uitlaten en andere gekke auto-geluiden die er eerst niet waren en een auto die compleet de verkeerde kant op reed en toen tientallen kilometers terug moest rijden. Uiteindelijk was iedereen bij hotel Elea Village en kon er nog snel een duik worden genomen in het zwembad, voor we alweer klaar moesten staan voor een rondleiding en diner in hotel Athena Palace. Hier was een Griekse avond en tijdens het buffet showden enkele dansers verschillende Griekse dansen. Toen we uit gegeten waren was het natuurlijk tijd om zelf ook even een dansje te wagen. Een heel aantal van de reisagenten danste en klapte enthousiast mee terwijl de rest foto’s en filmpjes maakten en toekeek. Natuurlijk kon de sirtaki niet ontbreken en ook hier werd door alle gasten vrolijk aan meegedaan. Bij de bar, aan het zwembad van ons eigen hotel, werden uiteindelijk nog wat slaapmutsjes gedronken. De barman verzorgde de muziek, gouwe ouwe’s klonken door de speakers, er werd gedanst en meegezongen, en rond een uur was het ook voor de laatste overgebleven F2F travellers tijd om naar bed te gaan.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuwe prijsvechter in vliegreizen maandag online

Volgende bericht

Belvilla verdubbelt aanbod op Mallorca

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."