CoronavirusNieuws

“DCC van cruciaal belang voor reissector”

“De World Travel And Tourism Council (WTTC) is ervan overtuigd dat het EU Digital COVID-certificaat (DCC) het consumentenvertrouwen en de bredere reis- en toerismesector in heel Europa, die al meer dan een jaar vecht om te overleven, zal vergroten”, aldus Virginia Messina (Senior Vice President WTTC).

“Het certificaat zou de terugkeer van veilig internationaal reizen moeten helpen; banen te helpen herstellen en een signaal te geven voor de heropleving van een sector die van cruciaal belang zal zijn voor het economisch herstel op het hele continent.”

“We willen de Europese Commissie en de instellingen prijzen voor hun snelle goedkeuring, maar de EU-lidstaten moeten een gecoördineerde en geharmoniseerde aanpak volgen en het beleid op elkaar afstemmen om versnippering en verwarring te voorkomen bij vakantiegangers die gemakkelijk te begrijpen regels en voorschriften nodig hebben om naadloos te kunnen reizen in deze moeilijke tijd.”

“De verwoestende impact van de COVID-19-pandemie op de wereldwijde reis- en toerismesector heeft miljoenen banen weggevaagd en de bijdrage aan het bbp zien dalen. De levens van miljoenen mensen die afhankelijk zijn van de sector zijn ook op zijn kop gezet door de pandemie, met enorme stress en bezorgdheid tot gevolg.”

“We hebben goede hoop dat het nieuwe digitale COVID-certificaat een belangrijke rol zal spelen bij het veilig heropenen van een sector die van cruciaal belang zal zijn voor het redden van banen, levensonderhoud en economieën over de hele wereld.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

CoronaCheck-app inzetbaar voor reizen

Volgende bericht

Miles Mercera nieuwe directeur Tourism Corporation Bonaire

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.