Nieuws

De maand juni was voor Vacansoleil de beste maand ooit

Deel dit artikel

Het aantal campingvakanties deze zomer ligt boven het niveau van 2019. De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil ziet een krachtig herstel van de campingvakanties door heel Europa. Het begin van 2021 was nog moeizaam, maar vanaf juni is er sprake van een ware inhaalslag, aldus Vacansoleil.

“We merken dat onze gasten nu echt op vakantie gaan. Juni was een topmaand qua boekingen en in de laatste weken van juli zien we ook een forse stijging in de vraag ”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. “Dat zien we aan de omzet die we deze maanden maken en ook het aantal bezoekers aan onze website is nog nooit zo hoog geweest.”

Via de website vacansoleil.com kan een campingvakantie worden geboekt in 19 verschillende Europese landen. Het herstel in de vraag is een gevolg van de duidelijkheid die er nu is qua coronamaatregelen in heel Europa. Direct na positieve mededelingen vanuit de landelijke en Europese overheden zag Vacansoleil de vraag fors aantrekken. In alle bestemmingslanden waar Vacansoleil campingvakanties aanbiedt zijn reizigers welkom, vanuit Nederland, maar ook vanuit andere Europese landen. Lambert: “Het helpt ons enorm dat we een Europese aanbieder zijn. We zien Duitsers en Denen boeken in Italië en Kroatië, Belgen in Frankrijk en Italië. En de Nederlanders gaan echt overal naar toe waar wij campings aanbieden. Frankrijk blijft favoriet, maar dat komt ook omdat we daar ons grootste aanbod hebben.” Vakantie vieren in eigen land blijkt dit jaar populairder dan ooit. Fransen, Italianen, Nederlanders en Belgen kiezen vaker dan voorheen om in eigen land te blijven. En ook de Spanjaarden kiezen dit jaar voor een camping in eigen land. (Sinds kort biedt Vacansoleil ook vanuit Spanje campingvakanties aan).

De zomermaanden van 2021 zorgen voor een krachtig herstel bij Vacansoleil. Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen in Europa zijn alle campings ook weer opengegaan. Vanaf de maand juni blijkt dat de campingvakanties weer zeer populair zijn. “De maand juni was voor Vacansoleil de beste maand ooit. Het aantal boekingen was enorm. Ten opzichte van 2019 stegen die maand de boekingen met 50%”, aldus Lambert. “In juli ontstond een kleine dip gedurende een korte periode door de groeiende onzekerheid, maar eind juli staan alle seinen weer op groen”. Het aantal boekingen in juli en augustus zijn traditioneel van mensen die op het laatste moment beslissen waar ze naar toe gaan op vakantie. “Dat is dit jaar zeker zo. We verwachten in de maand augustus een zeer hoge bezetting van de 550 campings die wij aanbieden. In de laatste week van juli was het aantal boekingen dan ook zeer hoog”.

Dat Europa op vakantie wil, blijkt wel uit de bezoekersaantallen op de website van Vacansoleil. Er werd in de laatste week van juli een absoluut record geboekt. “Het blijkt wel hoe groot de behoefte is om op vakantie te gaan. Het reizen met eigen auto en het verblijf in je eigen bubbel bij de caravan of tent is en blijft een gewilde vakantiebesteding”, aldus Lambert.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro 30 van 30 juli 2021 online!

Volgende bericht

Promotie voor Isabelle Willemsens (Country Director Walt Disney Parks and Resorts)

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."