Nieuws

Deze landen krijgen weer een geel corona-reisadvies

Deel dit artikel

De reisadviezen voor Italië, de Noord-Egeïsche Griekse eilanden, Estland, IJsland, San Marino en Vaticaanstad gaan vanaf 6 augustus van groen naar geel. De kleurcode van Kroatië gaat van geel naar groen. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag weten.

De reisadviezen zijn gebaseerd op het aantal coronabesmettingen in een land en het advies van het RIVM.

Reizigers vanaf twaalf jaar moeten vanaf 8 augustus bij terugkeer naar Nederland uit alle EU-landen met een geel reisadvies een coronabewijs laten zien. Het kan gaan om een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat ze onlangs besmet zijn geweest met het coronavirus en hersteld zijn. De negatieve test mag een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud. Voor mensen die uit Spanje, Portugal, Cyprus of Andorra komen, geldt de maatregel overigens nu al.

Daarnaast krijgen mensen die in een land met een geel reisadvies zijn geweest, het advies om na aankomst voor de zekerheid een zelftest te doen. Dit is niet verplicht.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Sandals Resorts International opent boekingen voor Curaçao resort

Volgende bericht

Bonaire feliciteert olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."