Nieuws

Duinhoven nieuwe CEO Thomas Cook Nederland

Vandaag is bekend gemaakt dat Gert De Caluwe, CEO van Thomas Cook Nederland, een nieuwe functie in Oost Europa heeft aanvaard. Hij wordt opgevolgd door Susan Duinhoven, afkomstig van Reader’s Digest. Daarnaast wordt de integratie en nauwe samenwerking met België op het vlak van Autovakanties en Citytrips verder vorm gegeven door Michael Scheidler verantwoordelijk te maken voor zowel de Nederlandse als de Belgische Car/City Business. Huidig directeur Car/City in Nederland Hans de Wilde verlaat Thomas Cook. Na de eerdere aanname van Human Resources Director Jaap Meinert Haasnoot (afkomstig van Schiphol Group) rondt Thomas Cook Nederland hiermee een aantal organisatieveranderingen af.Vanaf 1 maart 2011 ‘verkast’ Gert De Caluwe – eerder werkzaam binnen de Belgische Thomas Cook organisatie als Directeur Touroperating en op dit moment CEO van de Nederlandse organisatie – naar het Oosten van Europa. Met ingang van 1 maart 2011 wordt hij CEO East. In die hoedanigheid wordt hij verantwoordelijk voor de landen Polen, Hongarije en Tsjechië. Thomas Doering, CEO Thomas Cook West East: ‘De afgelopen drie jaar heeft Gert De Caluwe de Nederlandse business getransformeerd van een ‘declining business’ naar een ‘hoge groei’ en ‘sterke online focus’. Vanaf begin volgend jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan waarbij ik hem alle succes toewens”. De Caluwe: “Ik ben trots op het stevige Thomas Cook huis dat er nu in Nederland staat – in het bijzonder op de groep gemotiveerde medewerkers die samen vorm hebben gegeven aan de uitstekende resultaten die we als team hebben gehaald. Tevens kijk ik uit naar het benutten van de forse groeimogelijkheden die er in Oost-Europa zijn voor Thomas Cook’.

Susan Duinhoven start per 1 november 2010 bij Thomas Cook Nederland waar zij na een inwerkperiode van twee maanden De Caluwe zal opvolgen als CEO. Duinhoven heeft haar sporen verdiend bij McKinsey als Senior Engagement Manager. Sinds 1998 was zij vooral actief in de uitgeverswereld (De Telefoongids, European Directories, Readers Digest). In haar laatste rol was zij Managing Director Benelux & New Acquisitions Europe voor Reader’s Digest. Thomas Doering: ‘Ik ben bijzonder blij dat Susan Duinhoven voor Thomas Cook heeft gekozen en wens haar alle succes toe in haar nieuwe rol.’

Als een eerste stap naar een geconsolideerde structuur binnen Thomas Cook West Europa zal Michael Scheidler – naast zijn verantwoordelijkheden in België als Directeur Car/City – tevens de verantwoordelijkheid van Nederland onder zijn hoede krijgen, met onder andere het merk Vrij Uit. Scheidler werkt sinds 2007 bij Thomas Cook en heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de Belgische organisatie. Hans de Wilde verlaat Thomas Cook Nederland per einde van dit jaar – na een succesvol traject waarbij hij Vrij Uit tevens als ‘sterke online speler’ positioneerde. Thomas Cook wenst de Wilde veel succes in zijn verdere carrière.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Win kaarten voor de 'Kick-off week van RTL 5 Wintersport'

Volgende bericht

Met Neckermann voor een prikkie naar Egypte met Sinterklaas

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.