In september 2017 heeft orkaan Maria het eiland Dominica zwaar toegetakeld. Onmiddellijk heeft de regering van Dominica onder impuls van premier Roosevelt Skerrit zich toegelegd op het herstel van het eiland. Doelstelling is om het eiland voor de toekomst bestand te maken tegen de globale klimaatverandering.

Met internationale steun slaagt Dominica er wonderwel in om snel vooruitgang te boeken. Nu zijn 36 accommodaties weer open, evenals de belangrijkste natuurlijke sites. In dit kader lanceert Discover Dominica de promotiecampagne ‘HerOntdek Dominica’ om reizigers aan te moedigen het eiland te bezoeken. Bezoekers en vrienden van Dominica kunnen genieten van kortingen op een reis naar het Natuureiland en zo het land helpen op de weg naar herstel. De bestemming is immers klaar om natuurliefhebbers, avonturiers, reizigers op zoek naar zingeving of ontspanning, wellness liefhebbers, leergierige en andere reizigers te ontvangen.

De actie bestaat uit één gratis overnachting op een verblijf van minimaal vier nachten in negen deelnemende hotels. Gasten kunnen vier nachten boeken en betalen slechts voor drie nachten. Dit geldt voor boekingen tussen 24 mei en 31 juli 2018 met de promotiecode DOM2018 voor verblijven tussen 1 juli en 15 december 2018 (met uitzondering van 15 oktober – 8 november 2018). Bovendien krijgen volwassenen een korting van US$ 100 per persoon op de boeking van de ferry-verbinding met omliggende eilanden. Geïnteresseerden kunnen deze actie reserveren op aanvraag via het reisbureau en de touroperator of via de website.