Nieuws

Doden door aanslag op toeristenbus in Egypte

Deel dit artikel

In Egypte zijn in de buurt van de piramides van Gizeh, vlakbij Caïro, minstens twee doden gevalen door een aanslag op een toeristenbus.

Egyptische media berichten over een bermbom in de buurt van de piramides. De doden en gewonden in de bus waren van Vietnamese afkomst. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Egypte zijn er onder de twaalf gewonden twee Egyptenaren. Eerdere aanslagen in Egypte werden voornamelijk gepleegd in de Sinaï.

D-reizen liet vorige week nog weten dat Egypte een verrassende comeback heeft gemaakt in de barometer van 2019. Ten opzichte van vorig jaar was de stijging van Egypte (+10%) opvallend te noemen. De afstand van Gizeh naar populaire toeristenoorden aan de Rode Zee, zoals El Gouna en Hurghada, is ruim 450 kilometer en zo’n vijf uur met de auto.

De website van BBC laat al eerste beelden zien van de bus. Bekijk hier het reisadvies voor Egypte volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Doden door aanslag op toeristenbus in Egypte  TravelPro […]

Vorige bericht

Lees TravelPro 52 van 28 december 2018 online!

Volgende bericht

Beurs voor bijzondere reizen in Amsterdam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.