Nieuws

Doe mee aan de TUI Cleanup Day

Deel dit artikel

Het einde van een lange, tropische zomer nadert. Tijd om nog één keer het strand op te gaan. En dan niet om op je handdoekje of ligbed van het zomerse weer te genieten, maar om samen met reisvakgenoten de handen uit de mouwen te steken en een schoon strand achter te laten. TUI organiseert op zaterdag 15 september de TUI Cleanup Day op het strand van Scheveningen en nodigt naast TUI collega’s ook vakgenoten van harte uit om mee te doen.

Beach clean
Dit is het tweede jaar dat TUI Nederland het Scheveningse strand op gaat voor een beach clean. Vorig jaar met een enthousiaste groep collega’s, familie en vrienden. Dit jaar hopelijk met een nog grotere groep! Want we genieten met heel veel mensen van onze prachtige stranden maar we zijn er met elkaar ook verantwoordelijk voor ze mooi en schoon te houden. Overigens is het die dag World Cleanup Day, dus een beter moment om het strand op te ruimen is er niet!

TrashUre Hunt
TUI heeft in samenwerking met Ralph Groenheijde van TrashUre Hunt een leuk programma samengesteld voor de Cleanup Day. De ontvangst is tussen 09.00 en 09.45 uur waarna iedereen in groepen het strand op gaat om in een uur tijd zoveel mogelijk afval te verzamelen. Van al deze gevonden ‘schatten’ worden vervolgens in het TrashUre Hunt museum kunstwerken gemaakt. Rond 12.00 uur wordt de Cleanup afgesloten. 

Verschillende initiatieven
Deze TUI Cleanup Day is één van de initiatieven van de reisorganisatie om een steentje bij te dragen aan het wereldwijde afvalprobleem. Op dezelfde dag worden er Cleanups georganiseerd op Curaçao en doen ook TUI collega’s in België mee. Maar ook op tal van vakantiebestemmingen worden tijdens het zomerseizoen beach cleans georganiseerd voor TUI collega’s, hotelpersoneel en gasten.

Plastic reduceren
Naast het opruimen van afval wordt er binnen TUI overigens ook gewerkt aan het reduceren van afval en plastic. Zo zijn er onlangs al diverse initiatieven gestart om plastic in de TUI hotels en concepten uit te faseren. In de RIU hotels in Spanje, Portugal en Kaapverdië zijn bijvoorbeeld de plastic rietjes al vervangen door biologisch afbreekbare rietjes. En ook het Nederlandse TIME TO SMILE concept is ermee bezig. Time to Smile Sundance op Kreta is bijvoorbeeld ook overgegaan op deze milieuvriendelijkere variant en op gerecyclede bekers.

Geef je op!
Zin om mee te doen met de TUI Cleanup Day? Geef je dan uiterlijk 3 september op via bijgaand inschrijfformulier. Benieuwd hoe de TUI beach clean van vorig jaar was? Bekijk dan hier een kort filmpje dat van deze succesvolle dag is gemaakt.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Video - Weer zware aardbeving Lombok

Volgende bericht

Kees Boef nieuwe directeur Corporate Affairs Royal Schiphol Group

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.