Nieuws

Duits RIVM stuurt aan op meerdere versoepelingen reisadviezen

In Duitsland ziet het er naar uit dat de reisadviezen voor meerdere landen worden versoepeld. Het Robert Koch instituut (RKI), de Duitse versie van het RIVM, heeft versoepelingen aangekondigd voor meerdere landen/regio’s waaronder ook Bonaire, Curaçao, Turkije en Italië. Wat Italië betreft ziet men positieve ontwikkelingen voor de cruisesector.

Veel van de reisadviezen gaan opvallend per regio/eiland. Naast Bonaire en Curaçao wordt ook het reisadvies voor Frans-Polynesië versoepeld. Dichterbij huis huis is het Italië waar versoepelingen voor is aangekondigd en waar met enthousiasme op wordt gereageerd. In Oostenrijk worden alleen de deelstaten Tirol en Vorarlberg nog als risicogebied beschouwd. Ook voor Zwitserland geldt voor de meeste kantons geen reiswaarschuwing meer, evenals voor Kroatië, Tsjechië en Corsica.

Turkije zet een stap voorwaarts en wordt op 6 juni gedegradeerd van een hoog risicogebied tot een risicogebied. Turkije-aanbieders in Duitsland verwachten dat het de boekingen zal laten toenemen. Naast de Zwitsers kunnen onder andere ook de Duitsers weer naar Turkije. Wel is er een PCR-test of vaccinatiebewijs nodig om het land in te komen en om Duitsland in te reizen, maar thuisquarantaine is niet meer nodig.

In Duitsland worden de wijzigingen elke vrijdag aangekondigd door het Robert Koch Instituut en gelden vanaf zondag middernacht.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Lees TravelPro 22 van 4 juni 2021 online

Volgende bericht

Nog meer VX-franchisers naar DTA

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.