CoronavirusNieuws

Duitse staat leent TUI 1,2 miljard euro

De Duitse staat heeft de TUI Group nogmaals een lening verstrekt, ditmaal van 1,2 miljard euro. Een bestaande lening wordt door de Duitse staatsbank KfW verhoogd met 1,05 miljard euro. Daarnaast geeft TUI een converteerbare obligatie van 150 miljoen euro uit aan het Duitse stabiliseringsfonds WSF, dat heeft de TUI Group vandaag bekendgemaakt.

“Het stabilisatiepakket van 1,2 miljard euro versterkt de positie van TUI en zou in deze volatiele marktomgeving voldoende liquiditeit bieden om de seizoensgebonden schommelingen van TUI in de winter van 2020/21 en daarna en in het geval van verdere lange termijn reisbeperkingen en verstoringen in verband met COVID-19 te dekken”, aldus de reisorganisatie. Met inbegrip van het aanvullende stabilisatiepakket zou TUI AG vanaf vandaag beschikken over een bedrag ter waarde van 2,4 miljard euro.

“Door de versoepeling van de reisbeperkingen in Europa heeft TUI kunnen profiteren van een gedeeltelijke herstart van het programma voor de zomer van 2020, met een onmiddellijk positief effect. Vakantie blijft een hoge prioriteit voor onze klanten en we blijven werken aan verschillende scenario’s terwijl we ons door het huidige en het komende seizoen heen bewegen.”

 

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Negen reisondernemingen sluiten zich aan bij ANVR

Volgende bericht

Duitsland lanceert campagne #WanderlustGermany

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.