CoronavirusNieuws

Duitsland voert quarantaineplicht in voor ongevaccineerde Nederlanders

Deel dit artikel

Duitsland heeft vandaag Nederland aangewezen als hoogrisicogebied, waardoor er strengere regels gaan gelden voor Nederlandse vakantiegangers. Ongevaccineerde Nederlanders moeten in Duitsland in quarantaine, dat meldt het Robert Koch Institute (de Duitse RIVM). 

Eerder was een negatieve PCR-test nog voldoende om het land in te komen, vanaf dinsdag gaan de strengere regels in. Wel kan de quarantaineplicht met een nieuwe coronatest na vijf dagen worden beëindigd. Wie op doorreis is naar andere landen, mag wel door Duitsland reizen. Wel moet de reiziger dan binnen 24 uur het land weer hebben verlaten. Reizigers die Duitsland willen betreden moeten beschikken over een negatieve testuitslag, vaccinatie-, of herstelbewijs. Deze formulieren moeten ook op internet worden geregistreerd bij de Duitse autoriteiten.

ECDC
Nederland kleurde afgelopen donderdag grotendeels donkerrood op de kaart van het Europees gezondheidsinstituut ECDC. De provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel van rood naar donkerrood. Groningen blijft donkerrood. De overige provincies, Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland, blijven op rood staan.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Prijsvrij vraagt aandacht voor onduidelijk kleurenbeleid met #orangeisthenewyellow

Volgende bericht

Bulgarije vraagt om negatieve PCR-test, geldt ook voor gevaccineerden

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.