BlogsNieuws

€ 850 voor 80 uur met reisidioten: een koopje?

Belfast, wat is dat voor stad???!!! Zelfs citytrip expert Sunair biedt het niet aan op haar website, terwijl het mij zo’n geweldige stad lijkt. Maar goed, het ANVR-Congres: 80 uur optrekken met reisidioten die houden van het vak en de branche de liefde hebben verklaard voor € 850 (slechts een tientje per uur), alleen dat is al geweldig, toch?

Gelukkig is het via andere websites wel makkelijk te zien wat je normaal gesproken voor een paar dagen Belfast betaalt. KLM Package Deals bijvoorbeeld, € 485 voor een 4-sterren hotel in het centrum en zelfs een nachtje langer. Expedia, € 215 voor hetzelfde aantal dagen in een 4-sterren hotel inclusief ontbijt. Leuk om te weten, maar totaal niet de vergelijking met een ANVR-Congres waard.

De website staat live, de eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven (!!!), hét hotel waar de congresdeelnemers met z’n allen kunnen verblijven is bekend, evenals de excursies en diverse sprekers. Natuurlijk wordt er door velen naar de prijs gekeken, want blijkbaar is dat toch wél belangrijk. Daarnaast wil de ANVR dat  zoveel mogelijk reisprofessionals zich inschrijven, dus: waarom zou je meegaan, mag je eigenlijk wel mee en wat kost het?

Zijn er eigenlijk extra aantrekkelijke prijzen voor de ‘young’ professionals? Belfast lijkt mij dé bestemming om de jonge, nieuwe generatie reisondernemers te inspireren om mee te gaan. Oh, zouden ze eigenlijk wel weten wat de ANVR is en waarom ze er lid of business partner van zouden moeten worden? Zij moeten nog jaren werken om de pensioenen van de huidige congresdeelnemers te betalen, dus geef die jonge honden wat meer korting, dan heb je ze binnen en gaan ze de komende 60 jaar mee (want ja, ze moeten voorlopig nog wel even doorwerken). Ik ben de prijzen voor de young professionals niet tegengekomen, jullie? Werk aan de winkel dus voor Young ANVR om dit voor elkaar te krijgen.

De ANVR lijkt ook iets strenger te zijn geworden in het toelatingsbeleid tot het congres. De scholen zijn de sjaak kan je wel concluderen. Business partners zijn beperkt tot maximaal twee personen per organisatie, scholen die wel business partner zijn beperkt tot één vertegenwoordiger per opleiding met de functie van onderwijsdirecteur, -manager of een gelijkwaardig, scholen die geen ANVR-Business partner zijn niet gehonoreerd, maar bedrijven die geen lid of business partner zijn mogen wél maximaal één persoon mee laten gaan. Als toeristische opleiding, leverancier van toekomstige reisprofessionals, zou ik daar toch wat van vinden.

En de retailorganisaties? Komt er weer één afgevaardigde (of misschien twee) per partij? Of gaan er dit jaar ook (meer) winkelmanagers mee?  Of zitten die er helemaal niet op te wachten? Of kunnen ze eigenlijk helemaal niet, omdat de bezetting in de winkels daarvoor te laag is? En de ZRA’s? We hebben er honderden, maar tijdens het congres moet je hard zoeken wil je er één tegenkomen. In ieder geval heeft de organisatie middels ‘interactie’ meer tijd vrijgemaakt om met elkaar in gesprek te gaan, waarmee aan de vraag wordt voldaan.

Als reisbranche kunnen we, neem ik aan ondanks dat ik geen vergelijkingsmateriaal heb, het ultieme congres  organiseren in het buitenland met alle contacten die er her en der zijn? Je hoeft maar even te zoeken op internet en je hebt zo een aantal congressen gevonden waar je een stuk minder blij van wordt, tenminste, wanneer je in de reisbranche werkt. Een 2-daags congres voor docenten in Spanje voor minstens €800 met de gehele dag programma…

Andere branches sporen hun leden aan om zich in te schrijven met de noot dat men x-bedrag ‘investeert’. Dat ben ik volgens mij nog niet eerder tegengekomen bij de ANVR-Congressen, maar bedenk wel dat je dus voor € 850 heel veel mensen in de branche beter kan leren kennen, contacten die je vast en zeker nog een keer van pas gaan komen.

Verder zit alles er op en eraan voor € 850, van de congresvlucht met Transavia, gratis parkeren op Schiphol, transfers, drie hotelovernachting inclusief ontbijt, gratis wifi tijdens congres (ook op kamer), drie dagdelen meeting (ja, ik zal de koffie die hier inclusief is er ook bij vermelden), drie lunches (inclusief drankjes) en een volledig verzorgd -excursie-programma tot twee diners inclusief drankjes. Dat klinkt toch niet slecht voor € 850? En check de eerste avond: een diner in het Titanic Belfast waar je je volgens de organisatie aan boord waant van de Titanic. Zou het orkest er ook bij zijn? Benieuwd wie er allemaal aan boord stappen van het ANVR-Congres…

Arjen Lutgendorf
arjen@travelpro.nl 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

LuggageHero breidt korte termijn bagage-opslagruimtes uit

Volgende bericht

Meerdere gewonden door zelfmoordterrorist in Tunesische hoofdstad

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.