CoronavirusNieuws

easyJet gaat vanaf 15 juni vluchten hervatten

Deel dit artikel

easyJet heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf maandag 15 juni een beperkt aantal vluchten gaat hervatten. Vluchten worden weer uitgevoerd vanaf de Britse luchthavens London Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness, Belfast, en Isle of Man. Daarnaast worden vluchten hervat in Frankrijk van de luchthavens Nice, Parijs Charles de Gaulle, Toulouse, Bordeaux, Nantes, Lyon en Lille en van Genève in Zwitserland, Lissabon in Portugal en Barcelona in Spanje.

In eerste instantie vinden vluchten voornamelijk plaats op binnenlandse routes en een aantal internationale routes. De luchtvaartmaatschappij verwacht het vliegschema te intensiveren wanneer de vraag van klanten blijft toenemen en de maatregelen worden versoepeld. Tijdens de lockdown is de vloot van easyJet gereedgehouden zodat de luchtvaartmaatschappij op het juiste moment de vluchten snel kan hervatten.
Maatregelen
Een nieuwe reeks aanvullende maatregelen wordt ingevoerd om de gezondheid en het welzijn van zowel passagiers als personeel aan boord te waarborgen. De maatregelen houden onder andere in dat vliegtuigen extra zullen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd en dat het dragen van mondkapjes voor zowel grond- als cabinepersoneel als passagiers verplicht wordt. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen voedsel geserveerd. De maatregelen zijn in overleg met de luchtvaartautoriteiten, de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, EASA, geïmplementeerd. Ook zijn de maatregelen in overeenstemming met zowel de relevante nationale autoriteiten als mede het medisch advies van de bedrijfsarts van de luchtvaartmaatschappij.
Vluchtrooster
“Ik ben verheugd dat we midden juni weer een aantal vluchten kunnen hervatten. Dit zijn kleine en zorgvuldig geplande stappen die ervoor zorgen dat we een klein gedeelte van onze vluchten kunnen hervatten. We zullen de situatie in heel Europa nauwlettend blijven volgen zodat, wanneer er meer beperkingen worden opgeheven, we het vluchtrooster zo efficiënt mogelijk aan kunnen passen op de behoeftes van onze passagiers. Veiligheid en het welzijn van onze passagiers en crew blijft onze hoogste prioriteit. Daarom implementeren we ook een aantal maatregelen die de veiligheid tijdens elk deel van de reis verbeteren. Van het desinfecteren van het vliegtuig, tot het verplichten van passagiers en personeel om mondkapjes te dragen. Deze maatregelen blijven zolang als nodig van kracht, zodat zowel passagiers als bemanning veilig kunnen vliegen terwijl de wereld herstelt van de gevolgen van de corona epidemie”, aldus Johan Lundgren (CEO van easyJet).
 
Video
De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag ook een video gepubliceerd waarin de nieuwe maatregelen voor het welzijn van passagiers worden toegelicht.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Griekenland wil half juni opengaan voor toeristen

Volgende bericht

Sunweb Group en Roompot gaan samenwerking aan

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.