Nieuws

EasyJet stimuleert lezen op grote hoogte

easyJet breidt het Flybrary-initiatief (easyJet’s vliegende bibliotheek voor kinderen) wegens succes uit naar vluchten in haar gehele netwerk. Op vluchten naar de 42 bestemmingen die easyJet vanaf Schiphol aanvliegt kunnen jonge reizigers de Nederlandse kinderboeken de Mooiste Vis van de Zee en Alice in Wonderland lezen, ook gaat easyJet de Engelse versie van The Jungle Book en Dr Doolittle aanbieden.

In totaal worden er op 15.000 vluchten kinderboeken aangeboden. De campagne heeft als doel om kinderen aan te moedigen om meer boeken te lezen.

De luchtvaartmaatschappij startte dit initiatief nadat onderzoek had aangetoond dat kinderen in heel Europa nog maar weinig voor hun plezier lezen. Om kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen is, gaat easyJet kinderen boeken aanbieden tijdens de vlucht. Boeken stimuleren de verbeelding van kinderen en hun ontwikkeling, daarnaast kan het lezen kinderen kalmeren, vermaken, en hun woordenschat vergroten.

William Vet, Country Manager Benelux, zegt over het initiatief: “De zomervakantie is een ideaal moment om onze jongste passagiers te stimuleren om meer te gaan lezen. Vanaf Schiphol bieden wij aankomende periode op diverse vluchten kinderboeken aan.”

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Boek RIU op Kaapverdië en maak kans op een studiereisplek

Volgende bericht

Marieke Jansen naar TUI

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."