CoronavirusNieuws

ECDC-kaart: Nederland weer rood, ook Kreta rood

Nederland is, zoals verwacht weer rood op de ECDC-kaart. Een deel van Nederland (Groningen) is al donkerrood. Ook (onder andere) Kreta kleurt rood op de ECDC-kaart die vandaag is gepubliceerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt door het RIVM geadviseerd met betrekking tot de reisadviezen, waarbij het RIVM zich onder andere baseert op de ECDC-kaart. Het rood op de ECDC-kaart is niet te vergelijken met het rode reisadvies dat BuZa voor sommige landen geeft. Op de ECDC-kaart worden aantal besmettingen aangegeven. Dat Nederland rood is op de ECDC-kaart wil dus niet zeggen dat je niet naar een ‘rode’ bestemming kan.

Jaap van Dissel (directeur RIVM) liet eerder al weten dat hij van mening is dat de ECDC op een andere manier de kleurcodes van landen/gebieden moet gaan bepalen. Nu zou dat op een niet eerlijke manier gaan volgens de RIVM-baas. “Het laatste dat je nu wilt is dat Nederland een andere kleur krijgt dan dat het nu heeft, in verband met de vakantieperiode.”

Minister-president Mark Rutte liet onlangs tijdens een persconferentie weten dat hij zou willen dat er met betrekking tot vakanties (kleurcoderingen ECDC/reisadviezen) wordt gekeken naar het aantal ziekenhuisopnames in een land en niet naar het aantal besmettingen. “Waarom zou Nederland op rood moeten?”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

TAT’s Travel Podcast – De vakantieloog: reisadviezen worden misbruikt

Volgende bericht

Record voor RSSC: wereldcruise uitverkocht in minder dan drie uur

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.