Nieuws

Economie IJsland krimpt door faillissement WOW air

De IJslandse centrale bank heeft de economische groeiverwachting moeten bijstellen, vanwege het faillissement van WOW air. De bank verwacht een groei van 0,4% in 2019 te behalen, eerder voorspelde de centrale bank nog een economische groei van 1,8%.

De bank stelde ook de economische groeiverwachtingen voor 2020 bij, van 2,8% naar 2,5%. “De verslechterde verwachtingen komen voornamelijk door de krimp van de toerismesector”, schreef de centrale bank donderdag. De toerismesector, die goed is voor bijna 10% van de IJslandse economie, heeft door het faillissement van WOW air in maart en de gevolgen van de gestrande Boeing 737 MAX-toestellen van Icelandair een aardige klap gekregen. Wat de gevolgen precies zijn, is nog niet bekend.

De explosieve groei van de toerismesector trok de economie van IJsland na de economische crisis juist uit het dal. In 2009 was de sector nog goed voor 3,6% van het bbp. In 2013 groeide dit naar 4,5% en in de afgelopen vijf jaar verdubbelde dit.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Travel Trend zoekt Verkoopmedewerk(st)er - full-time

Volgende bericht

United Airlines introduceert de Boeing 787-10 Dreamliner

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."