Nieuws

Ecuador-molest: calamiteit vastgesteld

De Calamiteitencommissie heeft voor het recent molest in Ecuador, een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld.

De Calamiteitencommissie heeft op 8 oktober 2019 naar aanleiding van het recente molest in Ecuador de volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een calamiteit met ingang van 3 oktober 2019 voor die plaatsen in Ecuador die werden getroffen door molest. Het betreft gewelddadige stakingen dan wel gewelddadige wegblokkades als protest tegen de verhoging van de brandstofprijzen.
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang 3 oktober 2019 voor die plaatsen in Ecuador waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen. Dit zijn plaatsen die niet bereikt of juist niet verlaten kunnen worden wegens demonstraties of wegblokkades.
    Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

Lees het volledige bericht en uitvoeringsinstructie van het Calamiteitenfonds bij de reisinformatie voor Ecuador (Calamiteitenfonds) of op de website van het Calamiteitenfonds.  

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Reactie Kras op situatie in Ecuador

Volgende bericht

Hays Travel koopt failliete Thomas Cook-winkels

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."