CoronavirusNieuws

Eén prik genoeg voor coronareispas?

Eén prik zou al genoeg zijn om een covid-reiscertificaat aan te vragen waarmee je kan reizen binnen de Europese Unie, maar het nieuws dat diverse media op basis van Brusselse bronnen naar buiten brengen is nog niet bevestigd.

Er wordt verwacht dat er eind deze week knopen worden doorgehakt over het Covid-reiscertificaat. Om een reiscertificaat is een PCR-test nodig. Het Europese Parlement zou vinden dat de test gratis beschikbaar moet zijn, omdat er anders een verschil ontstaat tussen mensen die al gevaccineerd zijn en mensen die niet zijn gevaccineerd en dus moeten betalen voor een PCR-test. Onder andere Nederland zou niet voor een gratis PCR-test zijn. Lidstaten, het Parlement en de Commissie praten waarschijnlijk tot vanavond laat. Er wordt gehoopt op een deal aan het eind van de week.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Vier nieuwe zomerbestemmingen voor KLM

Volgende bericht

Prijsvrij: deal met curatoren D-reizen concern is rond

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.