Nieuws

Eerste staal gesneden voor nieuw expeditieschip Seabourn Venture

Seabourn viert een belangrijke mijlpaal in de bouw van haar nieuwe expeditieschip, Seabourn Venture: het eerste staal voor het schip is gesneden. Richard Meadows, president bij Seabourn en Marco Ghiglione, managing director bij T. Mariotti, woonden de ceremonie bij in het Italiaanse San Giorgo di Nogare.

“Het zijn spannende tijden bij Seabourn. Het eerste staal is gesneden en dat betekent dat de officiële aftrap is gegeven voor ons eerste expeditieschip,” zegt Richard Meadows. “Vol spanning wachten we af hoe uit het ruwe staal een mooi schip tevoorschijn zal komen. Met de buitengewone ontwerpvisie van Adam Tihany en het uitstekende vakmanschap van Mariotti zal Seabourn Venture ongetwijfeld een baanbrekend schip in ultraluxe expeditiereizen zijn.” De lancering van Seabourn Venture is gepland voor juni 2021 en die van een tweede, nog naamloze zusterschip voor mei 2022. De schepen worden specifiek ontworpen voor expeditiereizen in combinatie met een gepersonaliseerde luxeservice door toonaangevende reisexperts en doorgewinterde professionals met een grote expertise in expedities, gastvrijheid en luxecruises.

Onvergetelijk moment
“De ceremonie voor het snijden van het staal vormt een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van het schip, een onvergetelijk moment voor de schepenbouwer en cruisemaatschappij”, zegt Marco Ghiglione, managing director bij T. Mariotti. “We zijn heel enthousiast over deze nieuwe stap die zal leiden tot het allereerste expeditieschip van Seabourn. Dit project vormt een nieuwe mijlpaal in onze langdurige relatie met Seabourn, een partnership dat altijd verbonden is geweest met cruciale ontwikkelingen in de strategie van de cruisemaatschappij. Nu zetten we een stap verder in onze samenwerking met Seabourn en zijn we trots onze ervaring en expertise ten dienste te kunnen stellen van, opnieuw, een belangrijk project dat de nieuwe standaard ultra zal vormen van ultraluxe cruises”.

Moderne apparatuur
Beide schepen worden ontworpen en gebouwd voor diverse bestemmingen naar PC6 Polar Class-standaarden. Ze worden uitgerust met een waaier van moderne apparatuur en technologie, waardoor de schepen breder kunnen worden ingezet en meer mogelijkheden bieden. Het gloednieuwe innovatieve ontwerp is specifiek gecreëerd voor de ultraluxe expeditiereiziger, met talrijke typische kenmerken van Seabourn, die haar schepen zo succesvol hebben gemaakt. Nieuw zijn twee op maat gebouwde onderzeeërs aan boord, die een onvergetelijk uitzicht op de wereld onder het oceaanoppervlak bieden. Seabourn Venture telt 24 zodiacs aan boord, zodat alle gasten indien nodig tegelijk een zodiac excursie kunnen maken. Elk schip bezit 132 luxueuze verandasuites met zeezicht: de allerbeste accommodatie ongeacht waar de schepen varen.

Expeditieteams
Op beide expeditieschepen varen ervaren expeditieteams mee bestaande uit hoog aangeschreven biologen, wetenschappers en historici. Bij elke cruise treden de teamleden regelmatig in contact met de gasten en zorgen met hun scherpe inzichten voor een rijke, allesomvattende reiservaring. Deze boeiende deskundigen maken ook deel uit van het Seabourn Conversations-programma, dat uitgebreide informatie biedt over de geschiedenis, ecologie en cultuur van de bestemmingen. Hun waardevolle inzichten delen ze in formele presentaties over een waaier aan onderwerpen en in meer informele gesprekken aan tafel, op het dek of in de vrije tijd. Seabourn blijft de absolute top van ultraluxe reizen met intieme schepen die zich onderscheiden door ruime, zorgvuldig ingerichte suites, veelal met een eigen veranda en allemaal met 100% oceaanzicht; culinaire topervaringen in een keur aan restaurants; gratis drank van de beste kwaliteit en heerlijke wijnen die de hele dag aan boord verkrijgbaar zijn; een bekroonde service en een ontspannen, gezellige sfeer, waardoor de gasten zich meteen thuis voelen aan boord. De schepen varen de wereld rond naar de mooiste bestemmingen op onze aardbol: wereldberoemde steden, meer dan 170 UNESCO-Werelderfgoedsites en minder bekende havens en verborgen pareltjes.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

(Foto's) Executive VIP Travel viert einde jubileumjaar uitbundig

Volgende bericht

TUI lanceert TUI Experiences

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."