Nieuws

Eerste vluchten vanavond vanaf Schiphol

Vanavond zullen de eerste toestellen naar respectievelijk Sjanghai, New York en Dubai vertrekken. Dit heeft demissionair minister Camiel Eurlings bekend gemaakt.

Eerder vandaag was een testvlucht met een leeg KLM-toestel naar Parijs geslaagd. Wel is het zaak dat de vliegtuigen het vulkaanas moeten ontwijken. Dit doen ze onder anderen door op andere hoogtes te vliegen.

Net over de grens is in België het vliegverbod verlengd tot dinsdagmorgen 8.00 uur. Dat heeft de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, maandagavond bekendgemaakt.

Of het vliegverbod helemaal wordt ingetrokken, heeft te maken met d eluchtkwaliteit. Als dit verbeterd dan zal het vliegverkeer weer langzaam op gang kunnen komen.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Lien Luigjes/The Travel Club
    19 april 2010 at 20:32

    Kan iemand mij iets uitleggen??? Ik ben al dagen druk om actief klanten om te boeken. Dit lukt bij diverse maatschappijen maar KLM heeft alles dicht staan tot einde van de week. Uiteindelijk lukte het me gisteren om stoelen te boeken op een vlucht naar JFK van 17.35 uur vandaag met de hoop dat het luchtruim open zou gaan. Laat dit nou net dat vlucht zijn die vanavond mocht vertrekken om 20.00 uur naar JFK. Gelijk tijdens de persconferenties mijn klant gebeld die gelijk met de al dagen gereed staande koffer in de auto is gesprongen en zich om 19.30 uur meldt bij de KLM balie.
    Echter alles dicht, helaas u bent te laat. Ze zijn geweigerd met diverse anderen die snel naar Schiphol waren gekomen. Hoe kan het zijn dat om 18.45 uur bekend wordt gemaakt dat een vlucht vertrekt en klanten niet worden geinformeerd en dat op de persconferentie niet wordt gezegd dat men niet naar Schiphol hoeft te gaan. Mensen zijn al vanaf 19.00 uur geweigerd op deze 3 vluchten ook al headden ze stoelen geboekt op deze vluchten! Lijkt me een goeie case voor DBC vraagstuk.
    Helaas beweerd men bij de servicedesk van KLM dat wij alles kunnen omboeken. Dat kan al dagen niet en nu nog niet, alles staat gewoon dicht bij KLM. Zo wordt je als zelfstandig reisadviseur/bureau ook nog eens te kijk gezet, terwijl je dag en nacht achter Wspan zit voor je klant.Ik ben er even helemaal klaar mee.

Vorige bericht

TUI-topman: ‘DBC-regeling is leading’

Volgende bericht

20 april - Face2Face Travel uitje in Montfoort

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.